Grachtenloop gaat naar eind juni

Coevorden - De organisatie van de Grachtenloop houdt het evenement voortaan op de laatste zondag van juni en niet meer op de eerste zondag van juli. Dat heeft te maken met de schoolvakanties, die er vaak voor zorgden dat kinderen weg waren.

De twaalfde editie vindt derhalve plaats op zondag 26 juni. De Grachtenloop, georganiseerd door Rotaryclub Coevorden en loopgroep CoDaC, werd vorig jaar afgeblazen in verband met de verwachte hitte en hoge luchtvochtigheid. De organisatie van de Grachtenloop is blij met alle ondervonden steun. Ook dit jaar zijn Rabobank Emmen-Coevorden en wooncorporatie Domesta hoofdsponsors. Hardlopers, die vorig jaar betaald hebben, kunnen dit jaar meedoen zonder betaling. Ook kunnen inschrijvers ervoor kiezen het geld terug te krijgen.

Goed doel

Aan de Grachtenloop is jaarlijks een goed doel verbonden, gericht op kinderen. Zo kregen onder meer het Rudie Zwols Fonds en Fortresse Coevordia forse bijdragen. Gezien de verdwenen subsidie van de gemeente voor gratis deelname door de jeugd heeft de organisatie ervoor gekozen deze taak over te nemen en de kinderen gratis te laten meedoen. Dat is mede mogelijk dankzij de sponsors. Net als voorgaande jaren zijn er clinics voor de jeugd. Meedoen wordt gestimuleerd, omdat bewegen een belangrijk item is.