Glasvezel houdt dorpen bezig

Oosterhesselen - In vele dorpen in de gemeente wordt hard gewerkt aan het realiseren van glasvezel. Verbind Drenthe houdt donderdag 11 februari een bijeenkomst in Oosterhesselen, speciaal voor initiatiefnemers om de stand van zaken te bespreken.

Het is dan ook geen inloopavond van andere belangstellenden. In de dorpenronde van afgelopen maandag vroeg Plaatselijk Belang Zwinderen zich af wanneer het dorp glasvezel krijgt. Andere dorpen zijn al volop bezig met plannen om glasvezel te realiseren, Zwinderen kreeg dan ook het advies om contact te zoeken met andere dorpen en naar de bijeenkomst in Oosterhesselen te gaan.

De gemeente Coevorden en Verbind Drenthe verstrekken informatie en vertellen over initiatieven in deze regio. Zo is een groep in Schoonoord en De Kiel bezig met het project Reuzenbreedband (www.reuzenbreedband.nl), waarvoor veel animo is. Geesbrug heeft al drie informatiebijeenkomsten achter de rug en ook in onder andere Dalerpeel, Dalerveen, Noord-Sleen,
‘t Haantje, Sleen, Oosterhesselen en Zweeloo/Aalden zijn voorbereidingen gaande.

GS van Drenthe hebben de subsidieregeling verlengd tot het einde van dit jaar. Daarvoor is aanvullend 500.000 euro beschikbaar.

Meer informatie: www.verbinddrenthe.nl