Foutparkeerders in centrum Coevorden gaan zonder pardon op de bon

Coevorden - De politie in Coevorden gaat vanaf maandag 15 februari controleren op foutparkeren in de omgeving van de Bentheimerstraat en Oostersingel. Tot die datum deelt de politie flyers uit aan foutparkeerders om ze op hun parkeergedrag te wijzen.

Sinds 1 januari 2014 geldt in een groot gedeelte van de binnenstad van Coevorden een zogenaamde 'parkeerschijfzone'. In zo'n zone mag u alleen parkeren in de daarvoor met een 'P' aangeduide vakken. In en rondom de Bentheimerstraat zijn de laatste tijd veel werkzaamheden verricht. In die periode is de politie coulant geweest door niet of nauwelijks op te treden tegen fout parkeren.

Hinder

Nu de werkzaamheden zijn afgerond neemt de overlast door foutparkeren toe. Bovendien leidt die tot hinder of gevaar voor overige weggebruikers. Na een waarschuwingsperiode gaat de politie dan ook bekeuringen uitdelen. De hoogte van deze bekeuring bedraagt € 90,-, exclusief administratiekosten.

Nabij de de Bentheimerstraat zijn twee parkeerterreinen waar men gebruik van kan maken. Eentje aan de Botersteeg (buiten de parkeerschijfzone) en één aan de Oostersingel (binnen de parkeerschijfzone).

Meer informatie over parkeren in de binnenstad van Coevorden vindt u op www.coevorden.nl/parkeren.