Verenigingen verhuizen in rap tempo naar De Spinde

Dalen - Afgelopen weekend verhuisden de ruim twintig verenigingen vanuit het oude deel van De Spinde naar het deel, dat is omgebouwd tot dorpshuis. De planning was eerst half februari, maar bouwbedrijf W.R. Scholten zette er vaart achter.

Het was een drukte van belang. Zowel vrijwilligers van de muziekvereniging als Stichting Aold Daol'n en Shantykoor Loo- en Drostensingers waren druk met het verhuizen van hun materialen. Ook de bestuursleden van Stichting De Spinde staken de handen uit de mouwen met het schoonmaken en verplaatsen van meubilair naar de nieuwe ruimte. Zo is een van de oud-wethouderkamers nu een permanent gehuurde ruimte van Stichting Aold Daol'n en kunnen enkele verenigingen hun materialen, instrumenten en apparatuur veilig en droog opslaan.

'Ik ben trots op de fantastische medewerking van alle verenigingen. Iedereen zet de schouders eronder', vertelt Jos Wortelboer, voorzitter van de nieuwe Stichting De Spinde. Ook valt de prachtig nieuwe keuken op van waaruit de koffie en frisdrankjes kunnen worden geserveerd. In de hal staan vitrinekasten te vinden, waarin Aold Daol'n straks een aantal museumstukken uit hun archief zal tonen. 'Alle huurders gaan nu zo snel mogelijk over naar de nieuwe zalen', aldus aannemer Johan Scholten. Inmiddels is de sloop van het oudste deel van het voormalige gemeentehuis gestart. Het publicatiebord, dat eerder voor de ingang van het gebouw stond, is verplaatst naar de ingang van het dorpshuis aan de Wettringerlaan. Bron: Dalen Nu