Ter Steege Bouw voert renovatieproject 'Witte Tuindorp' uit

Coevorden - Ter Steege Bouw Vastgoed met vestigingen in onder andere Coevorden en Hardenberg, beter bekend als Oude Lenferink aan de Printer in Coevorden, gaat het renovatieplan voor het zogenoemde Witte Tuindorp uitvoeren.

Dat was de uitkomst van een bewonersavond in restaurant Talens waarop twee partijen hun plannen ontvouwden. Zowel Nijhuis Bouw uit met name Overijssel als Ter Steege hadden fraaie plannen ontwikkeld, die zij voorlegden aan de bewoners en de bewonerscommissie uit Tuindorp. In het gebied -begrensd door de Secretaris Bruintjesstraat, Wethouder Donkerstraat en Looweg- staan nu 58 woningen, die worden vervangen door 38 woningen: 24 eengezinswoningen en 14 seniorenwoningen. 'Op basis van een inventarisatie is dit aantal voldoende. Een aantal bewoners heeft aangegeven naar elders te vertrekken', aldus directielid Carl Weelink van Domesta, opdrachtgever van het project.

Plannen

Uit beide plannen kwam naar voren, dat de eengezinswoningen een stuk groter worden dan de huidige woningen. Met name gaat het daarbij om de diepte van de woningen. Beide bouwbedrijven en hun architecten lieten schetsen van de groene inrichting en de indeling van de woningen zien. De plannen verschilden duidelijk van elkaar en ook wat betreft de basisaflevering en mogelijke opties kwamen verschillen naar voren.

Namens Ter Steege vertelde Hans Kottrik uit Coevorden over de plannen. Dit bedrijf heeft ook reeds de renovatie en nieuwbouw in Binnenvree verzorgd. Het ontwerp kwam uit de koker van architectenbureau Palazzo Oost met een vestiging in onder meer Holten. Ook bouwkundig teken- en adviesbureau B-Tam uit Coevorden werd bij de plannen betrokken.

De eengezinswoningen worden gebouwd in blokken van zes woningen. 'De woningen op de hoek krijgen met name een witte uitstraling met een knipoog naar het Witte Tuindorp', aldus Hilbert Oosterveen van Palazzo Oost. Tijdens de sloop en nieuwbouw gaat een aantal bewoners tijdelijk in woningen, die in een later stadium worden gesloopt.

Beraad

Na vragen vanuit de bewonerscommissie -vertegenwoordigd door Piet Duinkerken, Harry Snijders en Diane Freens- gingen de mensen van Domesta (Carl Weelink, Henk Anholts, Saphira Laturake en Sandra de Jonge) en de bewonerscommissie in beraad, voorzien van de voorkeurstemmen van de bewoners in de zaal. Al snel werd de winnende partij bekendgemaakt. Carl Weelink van Domesta en directeur Peter Vollenbroek van Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg ondertekenden meteen de overeenkomst.