Werk aan De Spinde is in volle gang

Dalen - Er wordt enorm hard gewerkt in De Spinde in Dalen. Het dorpshuis is medio februari klaar voor de 22 verenigingen, die er gebruik van gaan maken. Maandag was de overdracht van het gehele gebouw, dinsdag werd gestart met de verbouwing.

Het verenigingsgebouw is straks toegankelijk vanaf de Wettringerlaan. Na de verbouwing van dit gedeelte, dat De Spinde blijft heten, start de sloop van het andere en grootste gedeelte van het gebouw en wordt begonnen met de eerste fase van de bouw van appartementen. De doelstelling is om die eind van dit jaar op te leveren. Daarna volgt de tweede fase van de appartementen. Het appartementencomplex krijgt de naam Caspershof, die verwijst naar de familie Caspers die vroeger op de deze locatie woonde.

Johan Scholten van Bouwbedrijf W.R. Scholten werd maandag eigenaar van het pand. Hij zet er meteen goed vaart achter met inschakeling van lokale ondernemers. Binnen is al heel goed het resultaat te zien. Er zijn reeds wanden geplaatst en in alle hoeken en gaten wordt gewerkt. Ook buiten werden werkzaamheden verricht: het gebouw is aan de buitenzijde geheel gereinigd.

De complete voorgeschiedenis staat in het dossier 'De Spinde Dalen'.