Gemeente draagt ton bij in verbouwing De Spinde

Dalen - De gemeente levert een bijdrage van 100.000 euro in de verbouwing van De Spinde tot verenigingsgebouw. Door deze subsidie kan de aanpassing van een deel van het gebouw in Dalen tot een verenigingsgebouw doorgaan.

Dit betekent echter niet dat de dekking voor de verbouwing volledig is. De totale verbouwkosten worden geraamd op circa 250.000 euro. Naast de ton van de gemeente heeft ook de provincie een bijdrage verstrekt van 40.000 euro. Het bestuur heeft er voldoende vertrouwen in dat het restantbedrag via diverse fondsen, bijdragen uit de bevolking en een deel door zelfwerkzaamheid bijeen kan worden gebracht.

Volgens planning begint bouwbedrijf W.R. Scholten uit Dalen op 4 januari met het slopen van de verbinding tussen het verenigingsgebouw en de rest van De Spinde. Als deze verbinding is verwijderd, wordt eerst het verenigingsgebouw gebruiksklaar gemaakt. Zo kunnen de verenigingen vanaf eind februari hun activiteiten in het nieuwe gebouw laten plaatsvinden. Direct daarna worden de sloopwerkzaamheden voor de rest van het gebouw uitgevoerd.

Op dit moment maken 23 verenigingen gebruik van De Spinde. Het bestuur van De Spinde verwacht dat alle verenigingen ook in het nieuwe gebouw hun activiteiten zullen onderbrengen: de besprekingen hierover zijn in een afrondend stadium. De toegang van het verenigingsgebouw komt aan de achterzijde aan de Wettringerlaan. Daar zijn ook de parkeerplaatsen en fietsenstalling.

Lees alles over De Spinde in het dossier De Spinde Dalen op deze site.