FIOD legt beslag op circa honderd gokkasten

Emmen / Coevorden - De FIOD heeft vandaag drie verdachten uit de gemeente Coevorden en Emmen aangehouden in een onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket naar fraude met kansspelbelasting en het witwassen van inkomsten daaruit.

Het gaat om circa 400.000 euro. De FIOD heeft beslag gelegd op circa honderd gokkasten in horecagelegenheden in het Oosten van het land.

De verdachten zijn een 70-jarige man en een 73-jarige vrouw uit de gemeente Coevorden en hun 42-jarige zoon uit Emmen. De 70-jarige man en vrouw hebben een bedrijf in Duitsland dat gokkasten exploiteert. De gokkasten staan in horecagelegenheden in Nederland, waardoor zij ook in Nederland kansspelbelasting zouden moeten afdragen.

Doorzoekingen in Zuidoost-Drenthe en Duitsland

Het vermoeden is dat zij dit van 2013 tot op heden niet hebben gedaan. Hun zoon incasseert bij de opstellers van de gokkasten wel hun deel van de kansspelbelasting, maar dat geld wordt vermoedelijk anders besteed.

De FIOD doorzocht een woning en een bedrijfspand in Emmen en de gemeente Coevorden. De Duitse autoriteiten hebben het bedrijfspand in Duitsland doorzocht. 'Er is beslag gelegd op circa honderd gokkasten, omdat misdaad niet mag lonen', zo stelt de opsporingsdienst van de Belastingdienst.