Centrummanager stapt op

Coevorden - Vorig jaar april vroeg het bestuur van het centrummanagement een centrummanager voor acht uur per week. Die acht uur is een struikelblok gebleken, want centrummanager Rob van Son is om die reden opgestapt.

Het centrummanagement alweer een nieuwe fase in. In februari van dit jaar besloot voorzitter Harm Pieter Vellema op te stappen -waarna Richard Renkema en Saskia Eisen hem steunden- na een overleg met de gemeente, waarin een conflict was ontstaan. Interim-voorzitter werd Arjan Pieters, die al zitting in het bestuur had namens Toeristisch-Recreatief Coevorden (ToReCo). Later zaten de Coevorder Handelsvereniging en de gemeente op één lijn met de gemeente terwijl de Coevorder Handelsvereniging het vertrouwen in het centrummanagement opzegde. De afgelopen maanden haakten nog meer leden af.

Inmiddels is Klaas Lamberink sinds kort de voorzitter van het bestuur van Centrummanagement Coevorden, die Jannes te Velde binnenhaalde als penningmeester. Lamberink is in overleg met de Coevorder Handelsvereniging om tot een herstart te komen. In een gesprek met Van Son bleek die maar vier uur beschikbaar te zijn, terwijl Lamberink voor acht uur ging.