Soevereinen wonen in Wonderland

Coevorden – Direct na de presentatie van vrijstaat Wonderland in de commissievergadering van de gemeente streek de eerste bewoner neer in dit landje nabij Intergas op het Europark, ook bekend als EuroStaete van de familie Beukeveld.

Wonderland is een vervolg op EuroStaete. Deze familie claimt de strook grond van 6 meter breed en bijna 500 meter lang aan de Europark Allee. De familie deed eerder van zich spreken door allerlei verwikkelingen met de gemeente Coevorden. De onteigening van een aantal hectares grond vormde de aanleiding voor de jarenlange strijd. Ook rond discotheek Lord Nelsion deden zich verwikkelingen voor.

Van Dinter liet weten dat het stukje grond kadastraal niet vindbaar is. Raadslid Geert Roeles vroeg zich in dit verband af hoe niet bestaande grond kan worden geclaimd. 'Dan wil ik ook nog wel een gooi doen', zei hij gekscherend.

Soeverein

Van Dinter is soeverein. Simpel gezegd zijn soevereinen mensen, die totaal onafhankelijk zijn. Van Dinter omschrijft dat op zijn site www.ikclaimmijnnaam.nl: deze website is gemaakt voor alle Vrije Mensen van vlees en bloed. Hierop kan aan de wereld kenbaar gemaakt worden dat je je soevereiniteit als vrije mens op deze wereld claimt en niet langer een pion wilt zijn in het machtsspel van de elite der aarde.

'Volgens het uitgangspunt hoeven natuurlijke personen geen mensen van vlees en bloed te zijn. Er kan worden volstaan met een identiteitsbewijs. Voor vrijstaat Wonderland zorgen wij voor bemensing van het grondstuk, een kantoorruimte, post, telefoon en internet.' Binnenkort wordt een vlag geplaatst op het perceel. In 2010 vonden de laatste activiteiten plaats op de grond, onder andere door het planten van een beuk.

Op de site van Wonderland wordt uit de doeken gedaan wat de bedoeling is. Iedereen kan zich daarop inschrijven als inwoner van Wonderland. Rob Pietersen zat vanochtend heerlijk in het zonnetje bij zijn camper in vrijstaat Wonderland. Aankomende week zullen anderen het stokje overnemen.. 'Ik wilde soeverein worden en kwam in aanraking met een club mensen met onder andere Luca van Dinter. Als soevereinen vragen we ons af of we wel belastingplichtig zijn. Wij kunnen de gemeenschap om ons heen niet veranderen, maar is het wel mogelijk om veranderingen bij jezelf in werking zetten.'

Lees ook:
Tent EuroStaete inmiddels verwijderd
Bevrijdingsfeest Eurostaete
De beuk erin op Eurostaete