Bestuur Stichting De Spinde opgericht

Dalen - De kop is eraf voor Stichting De Spinde in Dalen. Het officiële bestuur, bestaande uit Ans Hoiting, Esther Jansen, Berend Klompsma, Bert Platvoet en Jos Wortelboer, heeft zich ingeschreven bij het notariskantoor in Oosterhesselen.

De stichting is na de oprichting aan de slag gegaan met de overleggen met verenigingen en de planning rond de verbouw van het gebouw aan de Hoofdstraat in Dalen, dat tot 1998 in gebruik was als gemeentehuis van de voormalige gemeente Dalen.

Volgens planning wordt direct na de jaarwisseling een begin gemaakt met de werkzaamheden en kunnen de verenigingen in het voorjaar verhuizen. Tot dit tijd blijven die gehuisvest in het huidige gebouw. De activiteiten gaan gewoon door.

'Exploitatie haalbaar'

Voorzitter Jos Wortelboer: 'In de vakantie is de stichting De Spinde opgericht, is een bijdrage in de verbouwkosten bij de gemeente opgevraagd en is er overleg gevoerd met de toekomstige huurders. Het ziet er naar uit dat de plannen haalbaar zijn, dat alle huidige gebruikers van het voormalig gemeentehuis hun intrek gaan nemen in de nieuwe Spinde en de exploitatie haalbaar is. Het bestuur is vol goede moed om er samen met de inwoners van Dalen een mooi verenigingsgebouw van te maken.'

Verbouwing voorjaar 2016 klaar

Volgens het tijdpad worden de formele onderhandelingen met de gemeente voor de jaarwisseling afgerond en kan bouwbedrijf W.R. Scholten b.v. uit Dalen direct na de jaarwisseling een doorbraak maken in het gebouw en het toekomstige verenigingsgebouw gaan aanpassen. Wortelboer: 'Naar verwachting is de verbouwing van De Spinde in het voorjaar 2016 afgerond en kan de stichting aan de slag met haar werkzaamheden: een bloeiend verenigingsgebouw voor Dalen en omgeving.'