VestingPop failliet verklaard; één ton schuld

Coevorden - De rechtbank in Assen heeft dinsdagmiddag de organisatie van VestingPop uit Coevorden failliet verklaard. Het festival zou komend weekend in Coevorden plaatsvinden.

Één ton schuld

Tegenover Dagblad van het Noorden heeft curator Michael Jansen van Trip Advocaten in Assen woensdagmiddag verklaard dat de organisatie een schuld van om en nabij de 100.000 euro heeft.

Organisatoren Bert Strijker en André Eeftink besloten vorige week maandag het festival af te gelasten wegens tegenvallende kaartverkoop.

Gekochte kaartjes

Aan de 1200 mensen die een kaartje hadden gekocht zou worden meegedeeld hoe zij hun betaalde geld konden terugkrijgen. 'Over twee weken komen wij terug op de vraag hoe er om gegaan moet worden met de betaalde kaarten', aldus Strijker en Eeftink. Nu vandaag het faillissement over VestingPop BV is uitgesproken is het maar de vraag of dat gaat gebeuren. Curator van de failliete boedel is Michael Jansen van Trip Advocaten in Assen. Aangezien het om een bv-vorm gaat, zijn Strijker en Eeftink niet afzonderlijk aansprakelijk. Dat is wel het geval als curator Jansen kan aantonen dat beiden onbetrouwbaar of verdacht hebben gehandeld.

De Facebook-pagina van VestingPop is vanmiddag uit de lucht gehaald. De website van het festival toont sinds enkele dagen een mededeling over de afgelasting.

Programma

VestingPop zou op vrijdag 11 en zaterdag 12 september plaatsvinden. Op vrijdag stonden Jannes, Jeroen van der Boom, Memphis Maniacs en Radio 538-dj en Coevordenaar Martijn Biemans op de affiche. Een dag later waren dat Within Temptation, Di-Rect, Nielson en Radio 538-dj Martijn Muijs. Een ticket voor de vrijdag kostte 24,50 euro, voor zaterdag 29.50 euro. Een passe-partout kostte 45 euro.

Op dezelfde plek waar VestingPop zou plaatsvinden werd vorig jaar het Parkfestival Coevorden gehouden, waarbij Strijker ook betrokken was. De bezoekersaantallen bleven toen ook onder verwachting en alhoewel het festival doorging, liep het uit op een financieel debacle.

Lees ook:
Vergunningaanvraag VestingPop liep nog
Harry Talens niet betrokken bij VestingPop
VestingPop Coevorden gaat niet door

Op de Facebook-pagina van Coevorden huis aan huis stromen de reacties binnen over het faillissement:

Slecht nieuws voor wie een kaartje voor VestingPop had gekocht.Lees meer:http://www.coevordenhuisaanhuis.nl/nieuws/coevorden/404352/vestingpop-failliet-verklaard.html

Posted by Coevorden huis aan huis on dinsdag 8 september 2015