VestingPop Coevorden gaat niet door

Coevorden - Ondanks de ondersteuning van vrijwilligers, sponsoren, toeleveringsbedrijven en de publiciteit die VestingPop Coevorden in de afgelopen maanden heeft de organisatie vandaag de moeilijke beslissing genomen om het festival af te blazen.

De kaartverkoop verliep aanvankelijk goed, maar bleef tegen de verwachting in, in de laatste weken voor het festival toch steken. Met 1200 verkochte kaarten, twee weken voor aanvang, kan een festival met een line-up van dit niveau onder geen beding verantwoord doorgang vinden.

De organisatie van VestingPop betreurt het ten zeerste te moeten vaststellen dat er in Coevorden geen draagvlak is voor een dergelijk groots opgezet uniek festival. 'Wij waren en zijn nog altijd van mening dat een festival met zulke topartiesten Coevorden en de hele regio positief op de kaart kan zetten. Daarom is het zo ontzettend jammer om te constateren dat door het gebrek aan draagvlak het financiële risico te groot is geworden voor een dergelijk evenement op deze locatie. We hebben iedere denkbare weg bewandeld om het festival te promoten en het festival kreeg veel positieve aandacht. Maar op een gegeven moment moet je realistisch zijn. We hebben besloten om het niet door te zetten om de financiële schade voor alle betrokken partijen zoveel mogelijk te beperken. Over twee weken komen wij terug op de vraag hoe er om gegaan moet worden met de betaalde kaarten', aldus de organisatoren Bert Strijker en André Eeftink.

Erik Hulzebosch was het boegbeeld van de organisatie. 'Wij willen alle personen en bedrijven die VestingPop Coevorden op enige wijze ondersteund hebben bedanken voor het vertrouwen dat zij in ons hebben gesteld.'

Programma

VestingPop zou op vrijdag 11 en zaterdag 12 september plaatsvinden. Op vrijdag stonden Jannes, Jeroen van der Boom, Memphis Maniacs en Radio 538-dj en Coevordenaar Martijn Biemans op de affiche. Een dag later waren dat Within Temptation, Di-Rect, Nielson en Radio 538-dj Martijn Muijs.

Op dezelfde plek werd vorig jaar het Parkfestival Coevorden gehouden, waarbij Strijker ook betrokken was. De bezoekersaantallen bleven toen ook onder verwachting en alhoewel het festival doorging, liep het uit op een financieel debâcle.

Het regent inmiddels reacties op de Facebookpagina van VestingPop:

VESTINGPOP COEVORDEN GAAT NIET DOOR / VESTINGPOP COEVORDEN HAS BEEN CANCELLEDBeste mensen, helaas kunnen we wegens...

Posted by VestingPop Coevorden on maandag 31 augustus 2015