Culturele Uitdag 'Coevorden heeft smaak' boordevol activiteiten

Coevorden - 'Coevorden heeft smaak' is hét evenement waarop het nieuwe culturele seizoen wordt geopend. Het bruist zaterdag 5 september in het centrum van Coevorden van 13.00 tot 17.00 uur van de activiteiten.

Kunstenaars presenteren hun werk tussen het Kasteel en de Markt. De Markt is die middag het Kinderplein. De kinderen kunnen zich laten schminken, een kruk pimpen (een samenwerking tussen kringloopwinkel KringelZ en wisselwinkel De Freubelbijtjes) en popcorn eten. Verder zijn zij welkom in het Domesta Klei-Atelier. De Wolkoker verzorgt workshops. In De Koepel treden The Blue Goose Revival Jazzclub, Coco Belle, Level Up en Bigband Coevorden op.

Tussen de Markt en Het Arsenaal is en culturele markt ingericht. Culturele organisaties uit de hele gemeente presenteren zich.

Stedelijk Museum

In Stedelijk Museum Coevorden kunnen kinderen genieten van drie voorstellingen van 'Het geheime venster' van poppentheater Aldo/Ina Geistler. De voorstellingen zijn om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Daarnaast kunnen de kinderen doorlopend deelnemen aan een workshop stokpoppen maken. In de bibliotheek kunnen kinderen aanschuiven bij het voorlezen.

Vanuit Het Arsenaal start om 14.00 en 16.00 uur een gratis stadswandeling. Kinderen kunnen op de foto met Maya de Bij uit Plopsa Indoor Coevorden. Gheselscap Goet ende Fyn speelt muziek in de winkelstraten.

Dans- en drumplein

Bij de haven is het Dans- en Drumplein onder leiding van Henk Busscher, In2Dance, TVC en DAN'S entertainment. Bij de haven kunnen bezoekers aan boord stappen van de poëziebootjes. Tijdens het varen worden gedichten voorgedragen, een samenwerking tussen Havenvereniging Coevorden en Taalwerkplaats Drenthe.

Culinair

Dat is nog lang niet alles, want bij het Kasteel is er een culinaire markt. Horeabedrijven en streekproducenten laten het publiek proeven wat zij te bieden hebben. Daarbij is een terras ingericht. Bij het kasteel treden doorlopend op: Inge Tibben uit Dalen (chansons), gitarist Nick Arends, Duo @Eazz (Jeanette Croezen en Jan Bosker, easy listening) en duo 'Franz Krienbuhl' (Frits Meijerink en Bert Jonkers). De scouting zorgt rond het kasteel voor kinderactiviteiten.

Piepschuim en Ernest Beuving

Blikvanger van de Culturele Uitdag is de grote theatertipi op het grasveld naast de Rabobank. In deze tent geeft Piepschuim -reeds diverse malen in Theater Hofpoort- een aantal voorstellingen van 'Zo doen we dat hier!' De voorstellingen zijn om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Ernest Beuving geeft om 14.00 uur in deze tent een preview van zijn voorstelling 'Skoren'. Radio Loco zorgt voor een liveverslag.

De organisatie van de Culturele Uitdag is in handen van Stedelijk Museum Coevorden, Theater Hofpoort, Bibliotheek Coevorden, het Coevorder Kunstcollectief, de Coevorder Handelsvereniging en Stichting ToReCo. Het evenement is mede mogelijk door financiële bijdragen van Domesta en Rabobank Emmen-Coevorden.