VestingPop Coevorden in de startblokken

Coevorden - Tien dagen voor VestingPop Coevorden plaatsvindt op vrijdag 11 en zaterdag 12 september rijden vrachtwagens af en aan naar sportpark Klinkenvlier om alles piekfijn in orde te maken.

Op het festivalterrein staan na de hoofdingang allerlei eettentjes en vanuit een supergrote  Amerikaanse Airstream Caravavan worden koffiespecialiteiten verkocht. Ook zijn hier de muntenkassa’s. In het midden van het terrein staat een enorme ledwall waarop alle optredens haarscherp te volgen zijn. Aan de rechterzijde is een toiletdorp. Daarnaast is ook de Engelse dubbeldekker van Simone FM present, die liveverslag doet. Op het buitenterrein komt een mooie bar. Er staat tevens een grote tent voor de sponsoren en andere genodigden Die valt echter in het niet bij de megagrote feesttent voor de optredens. Het podium is maar liefst 31 meter breed, 1.80 meter hoog en 14,5 meter lang. Aan beide zijden van de tent is een grote bar te vinden en achterin de tent is een platform voor de vips. Middenin de tent wordt gezorgd voor een platform voor mindervaliden. Daarnaast zijn er de EHBO-post, de merchandisingstand, de lichtmasten, kleedkamers en cateringtent voor de artiesten en hun crew.

Ingrediënten voor topfeest

'We hebben alle ingrediënten om hier een fantastisch feest van te maken', zegt Erik Hulzebosch, het gezicht van het festival en presentator van beide avonden. 'Een toplocatie, lekker eten en drinken,
de beste technische apparatuur en natuurlijk geweldige artiesten die alles zullen geven om het publiek twee mooie avonden te bezorgen. Ik ben dan ook supertrots op onze line-up. Jeroen van der Boom, bekend van onder andere hits als ‘Jij bent zo’ en ‘Het is over’ doet vrijdag om 20.00 uur met zijn band de aftrap van het festival. Piratenkoning Jannes neemt het stokje over en viert samen met ons het leven met zijn vrolijke Nederlandstalige meezingers. Vervolgens staat de live-mashup band Memphis Maniacs klaar met een fantastische show vol superhits. Dj Martijn Biemans van Radio 538 sluit de vrijdagavond af.'

Erik vervolgt: 'Op de zaterdagavond worden we om 20.00 uur eerst blootgesteld aan het zeer besmettelijke maar ongevaarlijke Nielsonvirus. Na keihard alle liedjes van deze hitmachine te hebben meegezongen, gaan we door met een spectaculair optreden van de symfonische metalband Within Temptation waarbij we worden meegezogen in allerlei visuele experimenten. Vervolgens is het de beurt aan de jongens van Di-rect. Tot slot gaat dj Martijn Muijs nog tot 01.00 uur los.

Meet & Greet met Di-Rect

De Haagse rockband Di-Rect heeft dit jaar precies vijftien jaar op het podium gestaan. Om dit te vieren, was de band in veel tv-programma’s te zien. Binnenkort geeft de band een lustrumconcert op het strand van Scheveningen. En Di-Rect fans let op! Na dit concert is VestingPop Coevorden de eerste mogelijkheid om de band weer live te zien optreden! Heb je hen altijd al persoonlijk willen ontmoeten? Luister dan goed naar radio Simone FM. Tijdens een luisteractie worden namelijk voor personen Meet&Greets weggeven. Deze actie is ook terug te vinden op www.simone.nl.

Andere Meet & Greets

Kijk regelmatig op www.vestingpopcoevorden.nl, www.simone.nl en Facebook. Daarop wordt op korte termijn bekendgemaakt met welke andere artiesten een Meet & Greet te winnen is. Wanneer de organisatie van VestingPop deze Meet & Greets heeft bekendgemaakt, kunnen deelnemers via de site en Facebook een leuke vraag bedenken. De leukste vragen worden beloond. Voorwaarde is wel, dat je beschikt over een toegangskaart voor de dag dat jouw artiest optreedt.

Kaartverkoop

Er zijn nog kaarten te koop voor de vrijdag- en zaterdagavond. Een kaart voor vrijdag kost 24,50 euro en voor zaterdag 29,50 euro. Een passe-partout kost 45 euro. De bedragen zijn exclusief administratiekosten: 1,50 euro bij een online-bestelling en 2,50 euro bij één van de verkooppunten. De verkooppunten zijn: Coevorden: The Read Shop, Gansehof, Friesestraat; Coop Oldengarm, Rembrandtlaan 16; Het Arsenaal, Haven 4; Music & More, Friesestraat 50; Schoonebeek: Coop, Europaweg 131-14; Dalen; Supermarkt Plus Assen, De Waag 25; Balkbrug: Supermarkt Plus Nanning, Ommerweg 2 Balkbrug

Betaling met Sofort Banking en PayPal zijn ook mogelijk. De kosten hiervoor zijn 4,50 euro per transactie. Prijzen aan de kassa tijdens het evenement zijn voor vrijdag 29,50 euro en voor zaterdag 34,50 euro.

Lees meer over het festival in het dossier VestingPop Coevorden op deze site.