Dorpswinkel Dalerpeel feestelijk geopend

Dalerpeel - in MFA Het Spectrum in Dalerpeel werd vanmiddag de dorpswinkel geopend. De nieuwe aanwinst is bedoeld voor de vergeten boodschappen, waarbij het met name om houdbare levensmiddelen gaat.

Niet alleen is het een dorpswinkel, ook is het een ontmoetingsplek. Er was een prijsvraag gehouden voor een naam van de winkel. Vier personen kozen voor de toepasselijke naam 't Trefpunt. Uit de vier inzendingen werd een bon getrokken. Die was van Freddy Stoffers uit Dalerpeel, die daarmee een goedgevulde boodschappentas van Plus Huisman uit Elim -de vaste leverancier van de dorpswinkel- won.

Na het welkomstwoord van voorzitter Jeanine Benjamins van de Commissie Dorpswinkel Dalerpeel kregen diverse betrokkenen een fraai boeket als dank voor hun belangeloze inspanningen. Ook Gert Huisman werd daarbij in de bloemetjes gezet. Ook richtten Margreet Teunissen van Maatschappelijk Welzijn Coevorden en voorzitter Johan Kroesen van Plaatselijk Belang Dalerpeel enige woorden tot de aanwezigen. Zij spraken hun waardering uit voor het genomen initiatief.

Daarop was het tijd voor de officiële opening, die werd aangekondigd door directeur Sandra Katerberg van de Willem Alexanderschool. Met een druk op de knop zorgden Charlot Benjamins en Britt Veldhuis ervoor, dat het rolluik van de winkel openging. Dit ging gepaard met het afschieten van confetti. Het rolluik was nog maar net omhoog toen twee 'oudere dames' zich naar voren drongen om de eerste boodschappen te doen. De actrices wilden natuurlijk net de producten hebben, die de dorpswinkel niet heeft. Zo werd het officiële ogenblik op ludieke wijze 'verstoord'. Daarna kregen de kinderen een ijsje en mochten de andere aanwezigen de winkel bewonderen.

Vrijwilligers beheren de winkel. Er hebben zich al diverse vrijwilligers gemeld, maar meer zijn natuurlijk altijd welkom. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.15 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Lees ook: 'Dorpswinkel is ook ontmoetingspunt'