Emelie Wesselink HandelsMISS 2015

Coevorden - Hailey Wessels van Beautiful White weet de kandidaten voor haar bedrijf wel uit te zoeken. Net als vorig jaar won 'haar' miss Emelie Wesselink de HandelsMISSie. Sandy Woudstra, de miss van vorig jaar, voorzag haar opvolgster van de sjerp.

Net als voorgaande zes edities presenteerde Henk Peter Vos uit Nunspeet, oud-inwoner van Coevorden, de verkiezing. De kandidaten waren naast Emelie: Alien Rijskamp voor Spabron Hesselerbrug, Ezra Booij voor Casa Delicias, Floor van Dijk voor MediaSign, Merel Welink voor CoopCompact Oldengarm, Marianne Habing voor wokrestaurant Ni Hao, Rachell Roewen voor Hemmes Tuin & Lifestyle en Rosa Dorenbos voor Pizzeria Trivio Del Villaggio.

Na de gezamenlijke opkomst tijdens een dans zorgden zij elk voor een verrassende opkomst tijdens de bedrijfspresentatie.

Jury

De jury bestond ditmaal uit Euvnegia Parakhina, bekend van 'So you think you can dance' en 'Dancing with the stars, model, acteur en oud-inwoner van Coevorden Maurice de Jonge, topfotograaf Dennis Lier en Charina Bartels, de Nederlandse Miss Tourism Global en vierde tijdens de internationale verkiezing.

Na de eerste ronde trad zangeres Dewi Pechler op. Deze zangeres deed in 2003/2004 mee aan Idols en in 2009/2010 aan Popstars. In deze pauze werden loten verkocht, waarvan de prijzen in de tweede pauze werden verloot.

Choreografie

De tweede ronde bestond uit een dans van ruim tien minuten waarin allerlei stijlen waren verweven. Euvnegia sprak haar bewondering uit  voor de dames. Vervolgens was er een kort optreden van The Power Dance Squad van TVC, gevolgd door de trekking van de verloting. De twee winnaars kregen respectievelijk een meet & greet van Miss Montreal voor aanstaande zaterdag en een i-pad. Henk Peter Vos haalde de zussen Marion en Astrid Janssen nog even voor het voetlicht. Zij hebben de gehele choreografie verzorgd.

Organisatie

De organisatie van de HandelsMISSie is maandenlang bezig geweest met de voorbereidingen. Het bestuur bestaat uit Lennard Bos, Helga van der Heide en Joyce Pietrzak. Joyce deed bovendien de visagie. De catwalktrainingen zijn verzorgd door Astrid en Marion Janssen. De muziekproductie was in handen van Wouter Bessels.

Horecadagen

De HandelsMISSie betekende de aftrap van de Horecadagen. Lees meer hierover: Horecadagen gaan vanavond van start. Meer informatie staat ook op Facebook.