Miss Montreal sluit Horecadagen af

Coevorden - De hoofdact van de Horecadagen is Sanne Hans met haar band Miss Montreal. Na de HandelsMISSie op 5 augustus, ‘Groeten uit Coevorden’ op 6 augustus en het Coevorder Pleinfeest op 7 augustus is het tijd voor deze topper op 8 augustus.

Miss Montreal stond in 2009 op Sweelpop, sinds die tijd maken Sanne en haar band furore. Vorig jaar won zij de 3FM Award voor beste zangeres, van februari tot mei trokken zij langs veertig theaters met de tour ‘Onmeunig Sanne’ en vanaf het najaar is zij coach in The Voice of Holland.

Sanne Hans, geboren in Dedemsvaart, kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Zo vormde moeder Dorothee Spijker jarenlang een duo met Petra Haverkotte. Vorig jaar waren moeder en dochter te gast in RTL Late Night, waarbij bleek dat hun stemmen nagenoeg overeenkomen. Nadat Sanne Hans het meidentrio Ysis verliet, kwam de bekendheid met Miss Montreal, de band die in 2008 debuteerde. De band bestaat naast Sanne uit gitarist Michi Schwiemann, drummer Thijs Rensink, toetsenist Peter Hendriks en basgitarist/backing vocalist Kobus Groen.

Giel

In 2008 was Miss Montreal te gast in De Wereld Draait Door, waarna Giel Beelen van 3FM de radioprimeur had van haar single ‘Just a flirt’. Sanne is regelmatig te gast bij Giel. Het eerste album ‘Miss Montreal’ verscheen begin 2009 en de band speelde op veel festivals, zoals Lowlands, Zwarte Cross én Sweelpop. Het jaar erop was ook goed gevuld met festivals, een nieuw album (‘So anything else’) en de single ‘Being alone at christmas’. Vervolgens verschenen de albums ‘So... anything else’ met de single ‘Swing the night away’, ‘I am hunter’ en de theatertour ‘S-ss-sssanne!’.

In 2012 kreeg Sanne in de Coen en Sander Show de Schaal van Rigter voor ‘Wish I could’. Zij was jurylid van ‘De beste singersongwriter van Nederland’. Daar ontmoette ze Nielson met wie zij ‘Hoe’ uitbracht. Op het album ‘Irrational’ van 2014 staat het bekende nummer ‘Tututu’. Dit jaar zong zij ‘Ik zoek alleen mezelf’ met Paskal Jakobsen van BLØF en deed de theatertour. Sanne nam het initiatief voor Bierpop, 7 november in Hardenberg. De complete line-up is nog niet bekend, maar zij omringt zich met vrienden als Handsome Poets (met vriend Daniël Smit), Nielson en Coen en Sander.

In het voorprogramma in Coevorden speelt 5th Wheel uit Valthe. Deze band won vorig jaar The Battle Sweelpop en mocht Sweelpop openen.