Raad praat na zomer verder over bibliotheek

Coevorden - Er gloort een beetje hoop voor de bibliotheken. Na de zomervakantie wordt verder gesproken over de extra ton die het bibliotheekbestuur is gevraagd.

De bibliotheken van Aalden en Dalen gaan sluiten. Net als in andere dorpen gaat er op 1 augustus een Bibliotheek op School open in de BWB-school in Dalen. Met een ton extra kan de bibliotheek de vestiging in Sleen openhouden en in Aalden, Oosterhesselen en Schoonoord voorzieningen voor volwassenen realiseren. Immers, ook de vestigingen in Oosterhesselen en Schoonoord gaan dicht.

Eerst wilde het college de subsidie verlagen van 750.000 naar 250.000 euro. De gemeenteraad stelde het subsidiebedrag vast op 450.000 euro.

De Bibliotheek op School is alleen voor leerlingen van de betreffende scholen. In Dalen start een pilot voor volwassenen. ‘Een deel van de boeken gaat naar de school en volwassenen kunnen er boeken reserveren’, aldus bestuursvoorzitter Jan van Selm. In Aalden sluit de bibliotheek op 1 september. ‘De raad kan overwegen een deel van het geld voor bestrijding van onderwijsachterstanden beschikbaar te stellen aan de bibliotheken.’