'Parkeerschijf pakt positief uit in Coevorden'

Coevorden - Het instellen van de blauwe zone in het centrum van Coevorden heeft geen negatief effect gehad. Dat blijkt uit het belevingsonderzoek van de gemeente dat in de afgelopen maanden is uitgevoerd.

Het onderzoek richtte zich op de ervaringen van bewoners, bezoekers en ondernemers met de blauwe parkeerschijfzone in de binnenstad van Coevorden. Die is ingevoerd op 1 januari 2014.

Uit de enquête blijkt dat bewoners en bezoekers grotendeels positief zijn en bijna altijd een parkeerplaats in het centrum kunnen vinden.

Ondernemers: negatiever

Ondernemers oordelen negatiever. Ruim 40 procent van de ondernemers waardeert de parkeerschijfzone in het geheel als negatief.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 40 procent van de ondernemers denkt dat hun klanten moeilijker een parkeerplaats kunnen vinden na invoering van de parkeerschijfzone.

Rechtszaak

Winkeliers in de Gansehof en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Coevorden, spanden zelfs begin 2014 een kort geding aan over de invoering van de blauwe zone, omdat die klandizie zou kosten. De voorzieningenrechter in Assen stelde hen niet in het gelijk.

Binnen deze zone mogen automobilisten alleen parkeren op aangewezen parkeerplaatsen. Een deel van de parkeerplaatsen is gemarkeerd met een blauwe streep. Deze plaatsen vormen de blauwe zone, hier geldt op werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur een parkeerduurbeperking en mag maximaal twee uur geparkeerd worden. Automobilisten moeten hier een parkeerschijf gebruiken.

Bewoners en ondernemers ontvangen na de zomervakantie een uitnodiging voor een informatieavond.

Lees ook:
Enquête over ervaringen blauwe zone
Ambtenaren controleren in blauwe zone
Blauwe zone Coevorden blijft bestaan
Kort geding blauwe zone: 'Gasten geen strobreed in de weg leggen'
Blauwe zone alleen op kantooruren