Havendagen zijn grootser dan ooit

Coevorden - De Historische Havendagen zijn in aantocht. Het evenement voor het hele gezin vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli. Er is voor elke leeftijdsgroep wat te beleven.

Zoals het middeleeuws leven, meer dan 60 historische schepen, een echt kasteelschip van meer dan 55 meter, kermis, attracties, enzovoorts. De entree is geheel gratis. Het tweejaarlijke evenement de Historische Havendagen stijgt in populariteit. Elk keer wordt het grootser aangepakt. In 2013 waren er al meer dan 60.000 bezoekers. Ook de schippers vinden hun weg naar Coevorden, want dit jaar zijn zich al meer dan 60 historische schepen aangemeld.

Middeleeuws leven

Natuurlijk is er ook dit jaar weer het middeleeuws leven achter het kasteel. Op de kasteelweide kan jong en oud de middeleeuwen beleven. Bezoekers kunnen boogschieten, koken, kijken naar een roofvogelshow en praten met ridders en jonkvrouwen en er is een roofvogelshow.

Roadshow

Op de Gedempte Haven en op de Markt staan de roadshow van de Koninklijke Marine, de brandweer, de kermis en grote attracties als de grootste opblaasbare brandweerauto. Er is volop livemuziek. Er is een captains dinner en er wordt een moonlighttour gehouden. Spectaculair is de demonstratie met flyboards.

Er zijn overal markten, standjes en paling -en zalmrokers. Ook heel gezellig is het in de haven met een nautische bar. De vrijwilligers van de Havenvereniging en schippers beantwoorden graag vragen van bezoekers. Het evenement start op vrijdag 10 juli rond 10.00 uur. Om 17.30 uur vindt de officiële opening plaats met een oorverdovend kanonschot.

Piekiesmarkt en kermis

Bovendien wordt op zaterdag de jaarlijkse Piekiesmarkt gehouden en is er een koopzondag  van 12.00 tot 17.00 uur met optredens van shantykoren.

Meer informatie: www.havendagencoevorden.nl en via Facebook.