Within Temptation komt naar VestingPop

Coevorden – Metalband Within Temptation is toegevoegd aan de line-up van de eerste editie van VestingPop. Daarmee is het programma van het tweedaagse festival in Coevorden rond. Dat heeft de organisatie vanmiddag bekendgemaakt.

De groep, met zangeres Sharon den Adel in de hoofdrol, speelt tijdens het tweedaagse festival op zaterdag 12 september, aansluitend op het optreden van zanger Nielson en zijn band. Ook Di-Rect en Radio 538-dj Martijn Muijs maken die dag hun opwachting op het festivalterrein op de Klinkenvlier in Coevorden.

Een dag eerder staan Jannes, Jeroen van der Boom, Memphis Maniacs en Radio 538-dj en Coevordenaar Martijn Biemans op het podium. Beide avonden worden gepresenteerd door Erik Hulzebosch.

Symfonische metal

Within Temptation werd in 1996 opgericht door Sharon den Adel en basgitarist Jeroen van Veen. Na twee albums kwam begin 2002 de doorbraak met de single ‘Ice queen’. Het derde album van de symfonische metalband, ‘Mother Earth’ was toen al ruim een jaar uit. Daarna begon de groep aan een zegetocht langs festivals in binnen- en buitenland en sleepte de groep meerdere 3FM Awards, en TMF Awards in de wacht, evenals driemaal de Conamus (later Buma Cultuur) Exportprijs.

In 2007 werkte de band samen met zanger Keith Caputo van Life Of Agony en een jaar later stond de groep op het TT Circuit in Assen in het voorprogramma van Iron Maiden. Begin 2014 kwam het album ‘Hydra’ uit, waarop de groep een mix van metal, pop en dance laat horen. Tijdens de aansluitende theatertournee nam de band een 3D-decor mee.

Opener op Sweelpop

Within Temptation stond in 2005 voor het laatst op een podium in de gemeente Coevorden, toen zij op 26 augustus de 24e editie van het Sweelpop Festival opende. De band vertrok aansluitend naar Finland voor enkele concerten. Nu is de groep na tien jaar weer terug in deze regio.

Kaartverkoop

Voor vrijdag 11 september kost een entreekaartje 24,50 euro. Voor zaterdag 12 september kost een entreekaartje 29,50 euro. Een passe-partoutkaart voor toegang tot beide festivaldagen kost 45 euro.

Op beide dagen gaat het festivalterrein open om 18.30 uur. Het eerste optreden start om 20.00 uur.

Kaarten zijn te koop via de website www.vestingpopcoevorden.nl. De voorverkoopadressen zijn bij de Read Shop in Winkelcentrum Gansehof, bij de COOP-supermarkten in Coevorden en Schoonebeek en bij ToReCo in het Arsenaal in Coevorden. Het festival heeft ook een Facebook-pagina en is op Twitter te vinden.