Neem kijkje bij archeologisch onderzoek in Dalen

Dalen - Iedereen die geïnteresseerd is in archeologie en het leuk vindt, is op woensdag 1 juli welkom op de nieuwbouwlocatie aan De Spil in Dalen.

Bezoekers worden vanaf 13.00 uur door een archeoloog worden meegenomen in het werk dat de archeologen verrichten op de Molenakkers II in Dalen. Kinderen hoeven niet alleen te luisteren, maar mogen ook zelf op zoek. Wellicht doen zij, bij het verrichten van veldwerk, nog interessante opgravingen. De rondleiding zal vier keer gegeven worden en start ieder uur vanaf 13.00 uur.

De Molenakkers II in Dalen, een nieuwbouwproject waar al enige tijd geen zichtbare werkzaamheden meer plaatsvinden. Hierin komt echter snel verandering. Op 25 juni start namelijk de laatste fase van het archeologisch onderzoek in het gebied. Om de werkzaamheden zichtbaar te maken, worden woensdag 1 juli vanaf 12.30 rondleidingen gegeven aan volwassenen en kinderen.

Cultuurhistorie en nieuwe bewoners

De toekomstige bewoners van de Molenakkers II zullen niet de eerste mensen zijn die het gebied gaan bewonen. Honderden jaren geleden waren er immers ook al personen die de goede locatie van het gebied inzagen. Omdat de rijke cultuurhistorie van het gebied niet verloren mag gaan, moet voordat de schep opnieuw in de grond voor nieuwbouw, nog één keer archeologisch onderzoek verricht worden.

Vervolg

Op basis van de uitkomsten van het archeologisch onderzoek wordt het bestemmingsplan gereed gemaakt voor besluitvorming. Deze besluitvorming wordt verwacht in het derde kwartaal van 2015.