Historische Havendagen zijn in aantocht

Coevorden - De evenementencommissie is er bijna klaar voor: de Historische Havendagen van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli. Het tweejaarlijkse evenement trok de voorgaande editie ruim 50.000 bezoekers.

 Het evenement start op vrijdag 10 juli rond 10.00 uur. Om 17.30 uur vindt de offi-ciële opening plaats met een oorverdovend kanonschot.

Het aantal schepen dat naar Coevorden komt, is groter dan ooit. Daaronder bevindt zich de Vlotburg, een groot museumschip in middeleeuwse stijl. Op het schip zijn taferelen te zien van hetgeen de mensen in die tijd aten, welke kleding ze droegen en de ambachten en gebruiken.

Er zijn overal markten, standjes en paling -en zalmrokers. Ook heel gezellig is het in de haven met een nautische bar. De vrijwilligers van de Havenvereniging en schippers beantwoorden graag vragen van bezoekers.

Uiteraard spelen schepen de hoofdrol, maar daarnaast zijn er vele andere activiteiten, veelal gerelateerd aan de scheepvaart. Zo zijn er een nautische markt en ambachten, zingt piratenkoor De Stormvogels, er is een captainsdinner en ook is er een moonlighttour. Behalve de historische schepen en sleepboten is ook de Vechtzomp aanwezig, een replica van een historische boot, gebouwd onder leiding van Piet Toering uit Coevorden.

Demonstratie met flyboards

De Koninklijke Marine en de brandweer zijn er en kinderen kunnen zich uitleven op een stormbaan in de vorm van een brandweerauto. Er zijn demonstraties met flyboards en ook vindt een roofvogelshow plaats. Al deze activiteiten worden gehouden rond het water, de Dwenger en Oosterstraat en op de Kasteelweide.

Kermis en Piekiesmarkt

Ditmaal worden de Historische Havendagen gecombineerd met de kermis en op zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur de Piekiesmarkt. Bovendien houdt de Coevorder Handelsvereniging op zondag 12 juli van 12.00 tot 17.00 uur een koopzondag. Op deze koopzondag treedt een aantal shantykoren op in de binnenstad.

Kijk voor het programma en het laatste nieuws op www.havendagencoevorden.nl.