CHV zegt vertrouwen in Centrummanagement op

Coevorden - Betreffende het Centrummanagement (CM) hebben de laatste maanden vele gebeurtenissen plaatsgevonden. De Coevorder Handelsvereniging (CHV) zegt naar aanleiding daarvan het vertrouwen in het bestuur op.

De CHV en de gemeente Coevorden (wethouder Jan Zwiers en burgemeester Bert Bouwmeester) hebben in een gezamenlijke persverklaring de intentie uitgesproken om op zoek te gaan naar draagvlak voor doorontwikkeling van Centrummanagement Coevorden.

'Wij hadden de gezamenlijke insteek om samen de ontstane situatie om te buigen naar een goede basis voor doorontwikkeling. Helaas voelen wij ons gedwongen u met deze brief toch een negatieve uitkomst te laten weten', zo schrijft het bestuur van de CHV in een brief aan de gemeente.

Onherstelbaar beschadigd

'In de gesprekken met zowel burgemeester, wethouder en bestuur CM heeft de CHV steeds gehamerd op borging van de onafhankelijkheid van het dagelijks bestuur van het Centrummanagement. Het is gebleken dat het CM niet in staat is deze onafhankelijkheid te waarborgen. Herhaaldelijk zijn er de afgelopen periode afspraken gemaakt tijdens de gesprekken die hebben plaatsgevonden. Deze afspraken, allemaal met betrekking tot het tijdelijk niet handelen en uitvoeren van werkzaamheden door het CM zijn niet nagekomen. Hiermee is voor ons het vertrouwen onherstelbaar beschadigd.

Daarnaast hebben recente gebeurtenissen een aantal bestuursleden persoonlijk beschadigd in die zin, dat er zelfs openlijk getwijfeld is aan de integriteit van leden van ons bestuur. Hiermee zijn grenzen ernstig overschreden. Het bestuur van de CHV zegt daarom het vertrouwen op in het huidige bestuur van het CM.'

Reactie

Het bestuur van Centrummanagement Coevorden heeft de brief van de Coevorder Handelsvereniging ontvangen. 'Wij betreuren de reactie, maar herkennen ons hier niet in', aldus het Centrummanagement.

Al enige tijd zijn er perikelen rond het CM nadat eerder het dagelijks bestuur opstapte. Lees er meer over in het dossier op deze site.