Werk aan singels Coevorden voltooid

Coevorden - In het centrum van Coevorden is sinds september 2014 aan de singels gewerkt, vandaag is een punt achter het werk gezet.

Ook het laatste stuk aan de Burg. Van der Lelysingel, tussen de minirotonde bij de Mijndert van der Thijnensingel en de Jan Kuipersbrug, kan weer gebruikt worden. Bij de Jan Kuipersbrug werd een middengeleider aangelegd, waardoor de snelheid van het autoverkeer wordt beperkt.

Standbeeld

Mijndert van der Thijnen is nog niet teruggekeerd op zijn sokkel aan de gracht in het Van Heutszpark. De redder van Coevorden in 1672 had vanaf die plaats zicht op zijn Nederlands hervormde kerk waar hij in de 17de eeuw jarenlang koster was geweest. Na restauratie zal het standbeeld, die de verovering van Coevorden in 1672 uitbeeldt, naar voren worden gehaald, zodat het beeld beter zichtbaar wordt.

Inmiddels stromen de meningen op de Facebook-pagina van Coevorden huis aan huis binnen over de opgeknapte singels:

Het duurde bijna een jaar, maar de singels in Coevorden liggen er weer mooi bij. Hoe vind jij het resultaat?http://www.coevordenhuisaanhuis.nl/nieuws/coevorden/392373/werk-aan-singels-coevorden-voltooid.html

Posted by Coevorden huis aan huis on woensdag 10 juni 2015

De gemeente Coevorden en de NTP Groep bedanken alle aanwoners van het werktracé, de inwoners van Coevorden en de...

Posted by Reconstructie Singels Coevorden on donderdag 11 juni 2015