Jannes en Di-rect op eerste VestingPop

Coevorden - De line-up voor de eerste editie van VestingPop op 11 en 12 september in Coevorden is vanmiddag bekendgemaakt. Di-Rect, Nielson, Jeroen van der Boom, Jannes en Memphis Maniacs zijn bevestigd. Daar komt er nog een grote act bij.

VestingPop, een initiatief van Bert Strijker en André Eeftink, werd door Erik Hulzebosch gelanceerd op partycentrum/catering Klein Oever in Balkbrug. De zanger uit Loozen verzorgt ook de presentatie van het festival en hij fungeert als ambassadeur. Voor het tweedaagse festijn wordt een deel van sportpark Klinkenvlier omgebouwd tot een festivalterrein met een grote tent, een VIP-plein, netwerktent, een horecadorp, enzovoorts.

Op dezelfde plek werd vorig jaar het Parkfestival Coevorden gehouden, waarbij Strijker ook betrokken was. De bezoekersaantallen bleven toen onder verwachting en het festival liep uit op een financieel debâcle. Nu zegt de organisatie rekening te houden met een groot publiek uit de wijde regio. 'Dit festival verbindt de regio met elkaar', zegt Hulzebosch. 'We hebben gemerkt dat er behoefte is aan een groot muziekfestijn in deze regio. Daarom halen we een aantal grote muzikale toppers naar Coevorden en gaan we een feest vieren dat je echt niet wilt missen.'

'We gaan dit goed oppakken', aldus Hulzebosch. 'Ik heb er verschrikkelijk veel zin in. We halen alles uit de kast om er een mooi festival van te maken, dus we laten niets aan het toeval over. We zorgen dat we er zoveel mogelijk aandacht voor krijgen.'

Per avond wordt gerekend op 3.500 tot 4.000 bezoekers.

Partners

Hoofdsponsor van het evenement is Tuindeco. 'Daarnaast willen we zoveel mogelijk een regionale uitstraling en daarom gekeken naar de regio Balkbrug. Erik van Faassen, geboren in Coevorden, neemt het horecadeel voor zijn rekening met Kleine Oever in Balkbrug', aldus Eeftink en Strijker. De presentatie van het programma vond derhalve bij dit bedrijf plaats.

De opbouw van het festivalterrein wordt door de deelnemende partners gedaan met ondersteuning van The Production Factory, die ook vorig jaar van de partij was.

Vrijdag 11 september

Jeroen van der Boom zal met zijn band de avond openen. Vervolgens treedt Jannes op. Memphis Maniacs is een populaire live-mashupband die op heel bijzondere en spectaculaire manier hun muziek laten horen. De uit Coevorden afkomstige dj-Martijn Biemans van Radio 538 sluit de avond af.

Zaterdag 12 september

Nielson zorgt voor vrolijke Nederpop, waarna de jubilerende topband Di-rect uit Den Haag bekende hits gaat spelen. Daarnaast is de organisatie nog in onderhandeling met, naar eigen zeggen, 'een fantastische band met landelijke bekendheid' voor de zaterdagavond. De naam wordt binnenkort bekendgemaakt. De zaterdagavond van VestingPop wordt afgesloten met muziek van radio-dj Martijn Muijs van Radio Veronica.

Kaartverkoop

Voor vrijdag 11 september zijn early bird-tickets beschikbaar tot 15 juni en kosten € 20,00 per stuk, daarna kost een entreekaartje 24,50 euro. Voor zaterdag 12 september zijn early bird-tickets zijn beschikbaar tot 15 juni en kosten 25 euro per stuk, daarna kost een entreekaartje € 29,50. Een passe-partoutkaart voor toegang tot beide festivaldagen kost 45 euro.

Kaarten zijn vanaf 17.00 uur vandaag via de website www.vestingpopcoevorden.nl te koop. Vanaf begin juni zijn er ook voorverkoopadressen, de adressen worden binnenkort bekendgemaakt. De voorverkoopadressen Het festival heeft ook een Facebook-pagina en is op Twitter te vinden.