Sloop Bentheimerbrug gestart (filmpje)

Coevorden - De sloop van de Bentheimerbrug is in volle gang. De brug is sinds dinsdagmorgen dicht. De leuningen zijn al verwijderd en het asfalt ligt in brokken op de brug om afgevoerd te worden.

Tevens wordt er hard gewerkt om het hout van het ophaalgedeelte te verwijderen.

Vanochtend is begonnen om het ophaalgedeelte van de brug met snijbranders in gedeeltes te snijden om daarna als oud ijzer afgevoerd te worden.

De planning van de werkzaamheden is te lezen via deze link.

De nieuwe brug wordt medio december geopend. Tot die tijd is het mogelijk voor bewoners van zorgcentrum De Voorde om per taxi in het centrum te komen.

Livebeelden van de sloop zijn te zien via deze website en bekijk de eerste samenvatting hieronder:

Historie

De huidige Bentheimerbrug dateert van 1946 en is een belangrijke ontsluitingsroute naar de wijken ten zuiden van de stadsgracht en het Coevorden-Vechtkanaal. Het uiterlijk van de brug met bijbehorend brugwachtershuisje verandert niet wezenlijk, het krijgt een moderner jasje en er komen nieuwe slagbomen. Het brugdek verandert wel. De totale breedte blijft 8 meter, maar aan beide zijden wordt het voetgangersgedeelte 40 centimeter breder. De rijbaan wordt daardoor 80 centimeter smaller maar personenauto’s kunnen elkaar nog goed passeren.

Lees ook:
Taxivervoer voor bewoners De Voorde