Kasteelschip komt naar Havendagen

Coevorden - De organisatie van de Historische Havendagen trekt alles uit de kast om er een spektakel te maken van de tweejaarlijkse Historische Havendagen zijn van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli.

Het evenement behoort tot de grootste evenementen in Drenthe. Het aantal schepen dat naar Coevorden komt, is groter dan ooit.

Heel bijzonder is de komst van de Vlotburg een enorm groot reizend museumschip van wel vijftig meter lang. Op het schip -uitgevoerd als vesting- zijn levensechte taferelen te zien van hetgeen de mensen in die tijd aten, welke kleding ze droegen en de ambachten en middeleeuwse gebruiken.

De activiteiten tijdens het evenement spelen zich af op en rond het water en de directe omgeving. Er zijn de mooiste schepen te zien. Andere elementen zijn onder andere een nautische markt, muziek, volop eten en drinken en entertainment voor jong en oud. De Koninklijke Marine is er met de roadshow. De brandweer rukt uit met groot materieel en voor kinderen is er een stormbaan. Er vindt een roofvogelshow plaats en er zijn flyboards met spectaculaire stunts te zien.

Samen met Piekiesmarkt

De Historische Havendagen worden dit jaar gecombineerd met de kermis en op zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur de Piekiesmarkt. De Coevorder Handelsvereniging houdt zondag 12 juli van 12.00 tot 17.00 uur een koopzondag. Tijdens deze koopzondag treedt een aantal shantykoren op in de binnenstad.

Meer informatie: www.havendagencoevorden.nl en via Facebook.