Inloopavond over Bentheimerbrug

Coevorden - Omwonenden en andere belangstellenden kunnen op donderdag 7 mei een inloopavond bezoeken over de werkzaamheden rond de Bentheimerbrug. De brug wordt vanaf 12 mei gesloopt en vervangen door een nieuw exemplaar.

Zowel de onderbouw als de bovenbouw van de brug verkeren in een dusdanig slechte staat dat vervanging noodzakelijk is. De gehele brug wordt vervangen, waarbij het historische karakter van de brug zoveel mogelijk gehandhaafd blijft. De nieuwe brug voldoet volledig aan de nieuwe normen die van toepassing zijn op bruggen. De brug wordt voorzien van elektrisch aangedreven slagbomen en er komen verkeerslichten die het verkeer attenderen als de brug geopend wordt voor scheepvaartverkeer.

Uitvoering

Machinefabriek Emmen start op 12 mei met het verwijderen van de 'oude' brug. Het slopen van de gehele brug gaat naar verwachting 6 weken duren. Zodra de brug gesloopt is, wordt begonnen met de nieuwbouw. De nieuwe betonnen onderbouw wordt op locatie gerealiseerd. De stalen brug wordt in de fabriek van Machinefabriek Emmen gebouwd. Naar verwachting is de onderbouw eind oktober gereed, daarna kan de stalen brug geplaatst worden. Als het complete wegtracé, de elektrische installatie en de functionele testen positief zijn afgerond, kan de brug begin december 2015 weer in gebruik worden genomen.

De inloopavond vindt plaats in woon- en zorgcentrum De Voorde en duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Er is geen centrale presentatie, maar bezoekers kunenn zich laten informeren over de werkzaamheden, de planning, de bereikbaarheid en de wijze waarop men tijdens de werkzaamheden op de hoogte kan blijven.

Live webcam

Vanaf de start van de werkzaamheden op 12 mei zijn alle ontwikkelingen ook te volgen via een speciale website van de gemeente (met live webcam). Er is ook een Facebook-pagina in de lucht.