Geslaagde Koningsspelen op Brede School

Coevorden - De drie scholen in de brede school SOM (Mijndert van der Thijnen-, Wilhelmina- en Panta Rheischool) kijken samen met Kinderopvang Kinderwereld terug op geslaagde Koningsspelen, die afgelopen vrijdag gezamenlijk werden gehouden.

Na een swingende opening gingen alle kinderen ontbijten in de gemeenschappelijke ruimte in de school. Daarna stond het sportieve gedeelte op het programma. De kinderen van Kinderwereld deden allerlei spelletjes. De kinderen van de groepen 1 tot en met 4 namen op het schoolplein deel aan een spellencircuit van dertien spellen. Het weer was goed, ver boven verwachting.

De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 gingen naar diverse sportverenigingen in Coevorden voor een kennismaking met sporten. Hiervoor kreeg de brede school de medewerking van Sportschool Kokoro, N&N sports, Korvesta, VV Raptim, CTC en Jeu de Boulesvereniging Coevorden. Tevens maakte Center Parcs De Huttenheugte het mogelijk dat de kinderen van de groepen 7 en 8 in de sporthal konden lasergamen.

Ook de kinderen en ouders van ouder- en peutergym van TVC vierden met elkaar de Koningsspelen tijdens hun les.