CHV en gemeente op één lijn met centrummanagement

Coevorden - Er komt binnen afzienbare tijd een nieuw onafhankelijk dagelijks bestuur voor het centrummanagement. Afgelopen februari stapte het bestuur op tijdens overleg met wethouder Jan Zwiers, na een conflict in de communicatieve sfeer.

Nu erkennen de Coevorder Handelsvereniging (CHV) en de gemeente Coevorden het belang van het Centrummanagement Coevorden (CM) als onafhankelijk orgaan. Dat is, aldus de partijen, de kartrekker voor de doorontwikkeling van het centrum van Coevorden. Belangrijk is dat de inspanningen die het CM in de afgelopen jaren gepleegd heeft, nu hun plek gaan vinden in de verdere uitwerking van de beoogde samenwerking.

Na de afgelopen onrustige periode willen zowel gemeente als CHV dat een nieuw onafhankelijk dagelijks bestuur de werkzaamheden weer kan oppakken.

Fundament is gelegd

Bestuursleden Arnold Faas en Bas Spang van de CHV en bestuurders Jan Zwiers en Bert Bouwmeester hebben in een gezamenlijk gesprek geconcludeerd dat de CHV en de gemeente dezelfde verwachtingen hebben van het Centrum Management. Met de oprichting van het CM in 2013 is een structureel samenwerkingsverband ontstaan tussen de ondernemers in het stadscentrum en de gemeente.

Het doel is de aantrekkingskracht en het economisch functioneren van het centrum te versterken. Het CM coördineert de dagelijkse activiteiten in het centrum, ontwikkelt beleid en voert projecten uit namens de CHV, de horeca, ambulante handel, ToReCo en de cultuursector. Het CM is het schakelpunt in het overleg tussen de gemeente en de centrumpartijen.

Levendig centrum

De gemeente Coevorden heeft de laatste tien jaar sterk ingezet op de ontwikkeling van het centrum door onder andere de uitvoering van het centrumplan. Het Centrummanagement speelt een belangrijke rol bij het voortzetten van deze ontwikkelingen door Coevorden als een levendig centrum op de toeristische kaart zetten, denktank te zijn voor de verdere ontwikkeling van het centrum, het bundelen van krachten en middelen, aanspreekpunt zijn voor de ondernemers en gesprekspartner voor de gemeente en het aantrekken van meer bezoekers en kopers naar het centrum.

Lees ook:
PAC: 'College moet Coevorder ondernemers weer betrokken maken'
Dagelijks bestuur Centrummanagement opgestapt
CHV verwijt Zwiers opstappen dagelijks bestuur Centrummanagement
Lees het speciale dossier over dit onderwerp