Ramkraak bij Wolters Juweliers Emmen

Emmen - De winkel van Wolters Juweliers in Emmen is vanochtend rond half vijf het doelwit geweest van een ramkraak. Daarbij is een auto door de pui gereden. De schade is enorm en eigenaar Gert Wolters is zeer aangeslagen.

Er zijn wel diverse kettingen, ringen en armbanden meegenomen, waarvan de totale schade nog onbekend is. De drie daders zijn er vervolgens op een scooter vandoor gegaan. Volgens een omwonende gebruiken de daders veel geweld om met de auto het pand te rammen. Ook paaltjes voor de winkel aan de Minister Kanstraat mochten niet baten.

Volgens een bericht van het bedrijf op Facebook zijn er geen sieraden van klanten meegenomen.

'Om orde op zaken te stellen is de zaak in ieder geval vandaag gesloten', aldus een zeer aangeslagen eigenaar Gert Wolters, die, samen met zijn broer Aart en zus Tjardi van het filiaal van Wolters Juweliers in Coevorden, binnen twee jaar vier keer met bruut geweld is geconfronteerd.

Bekijk een interview met eigenaar Gert Wolters:

Signalementen

De politie heeft inmiddels, met dank aan getuigen, de signalementen van de daders bekendgemaakt. Allen zouden ongeveer 1.65 m groot zijn.

  • Persoon 1: bestuurder scooter, donker gekleed, tenger, buitenlands uiterlijk.
  • Persoon 2: rode jas, donkere broek, witte doek bij gezicht, tenger, buitenlands uiterlijk.
  • Persoon 3: witte trui met capuchon, witte schoenen, witte tas, ringbaardje, tenger postuur.

Gestolen auto

De gebruikte auto stond als gestolen te boek. De auto is vermoedelijk tussen dinsdagavond 21.00 uur en woensdagmiddag 14.00 uur gestolen in Arnhem.

Getuigen gezocht

Wie iets over het incident of over de identiteit van de verdachten kan zeggen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Ook informatie rondom de diefstal van de auto is welkom. Dit kan op de volgende manieren:

Overvallen

Op de zaak werd op 5 december 2013 een gewapende overval gepleegd. De daders werden daarvan nooit gepakt, ondanks de 35 tips die over de zaak bij de politie binnenkwamen.
Het filiaal van Wolters Juweliers in Coevorden was op 8 november 2013 het doelwit van een gewapende overval; dat herhaalde zich op 19 december 2014, waarbij de daders uiteindelijk werden gepakt en vorige week tot vier jaar cel werden veroordeeld. Bij die overval werd een bedrag van 175.000 euro aan sieraden buitgemaakt.

Lees ook:
Daders overval juweliers Wolters nog voortvluchtig
Politie krijgt 35 bruikbare tips over overval Wolters

Hallo likers en vrienden,Vanmorgen om half 5 is er bij Wolters Juweliers Emmen een ramkraak gepleegd. Opgelucht...

Posted by Wolters Juweliers Coevorden on woensdag 15 april 2015