Reden vertrek bestuur Centrummanagement onduidelijk

Coevorden - In de raadsvergadering van gisteravond werd gesproken over Centrummanagement Coevorden. Het dagelijks bestuur stapte op nadat tijdens een overleg tussen de gemeente en het dagelijks bestuur een conflict in de communicatieve sfeer.

Wethouder Jan Zwiers zegt dat hij in gesprek is gebleven met het Centrummanagement. Hij heeft gesproken met onder meer waarnemend voorzitter Arjan Pieters. 'Ik heb diverse malen een hand uitgestoken om tot een gesprek te komen. Ik zoek nog steeds naar een reden waarom het bestuur is opgestapt. Daarover kan alleen de oud-voorzitter opheldering verschaffen.'

Oud-voorzitter is Harm Pieter Vellema, die een paar jaar de kar trok. Zwiers gaat in ieder geval in gesprek met de Coevorder Handelsvereniging, een belangrijke partner in het Centrummanagement.

Onvrede bij Harry Talens

Jan Zwiers gaf daarmee antwoorden op vragen van Janny IJpma van D66, Kor Roossien van het PAC en Nina Jasperse van de PvdA. Henk Bouwers van Gemeentebelangen verzocht met klem om te zorgen dat er een gesprek komt. Geert Roeles van de VVD zei 'dat er nogal wat gebeurd moet zijn. Ik ken deze mensen en zij stappen niet zomaar op.' Harry Talens uitte net als twee weken geleden zijn onvrede over de ontstane situatie.

Lees ook:
Dagelijks bestuur Centrummanagement opgestapt
CHV verwijt Zwiers opstappen dagelijks bestuur Centrummanagement
In één klap vijf jaar werk Centrummanagement tenietgedaan