Stemmen voor Provinciale Staten

Coevorden - De verkiezingen voor Provinciale Staten vinden morgen plaats. Er kan tussen 7.30 en 21.00 uur op 25 locaties in de gemeente worden gestemd.

De Provinciale Statenverkiezingen hebben invloed op de landelijke politiek doordat de leden van de Provinciale Staten op 26 mei de leden van de Eerste Kamer kiezen.

In Drenthe nemen de volgende partijen deel aan de verkiezingen: PvdA, VVD, CDA, PVV, SP, D66, ChristenUnie, GroenLinks, 50Plus, SGP, Sterk Lokaal en Senioren Belang Noord.

Op de stempas staat het dichtstbijzijnde stembureau, maar inwoners kunnen ook kiezen in een ander stembureau. In het grootste deel van de gemeente Coevorden hoeft niet te worden gestemd voor het waterschap. In verband met de fusie tussen twee waterschappen, waaruit waterschap Vechtstromen ontstond, is reeds in november 2013 gestemd. Alleen Geesbrug, Meppen en De Kiel horen bij een ander waterschap. De inwoners van deze dorpen kunnen derhalve wel stemmen.

Meer informatie staat op de verkiezingspagina van de gemeente. Meer nieuws over de verkiezingen staat in het dossier op deze site.