Grachtenloop gaat door

Coevorden - De Coevorder Grachtenloop op de eerste zondag van juli gaat door, ondanks het feit dat de gemeente geen cent meer bijdraagt.

De organisatie, Rotaryclub Coevorden en loopgroep CoDaC, betreurt het dat dat ten koste gaat van kinderen. `De gemeente betaalde jarenlang de deelnamekosten voor de kinderen. Zij heeft gezondheid van kinderen hoog in het vaandel staan, maar toch komt er geen subsidie meer.' De Grachtenloop vindt dat heel jammer. `De kinderen zijn de dupe.' Rotaryclub Coevorden reikte ieder jaar na de Grachtenloop een cheque uit voor een goed doel, gericht op kinderen.

Besloten is hiervan voortaan af te zien. De organisatie van de Grachtenloop vindt dat de gezondheid van kinderen nog steeds hoog in het vaandel staat. Daarom is besloten niet naderhand een bedrag aan een goed doel voor jeugd te schenken, in plaats daarvan laat de Grachtenloop de kinderen uit de hele gemeente gratis deelnemen. De clinics voor de schooljeugd werden georganiseerd en betaald door de organisatie van de Grachtenloop. Dit onderdeel vervalt door de gemeentelijke bezuinigingen.

De organisatie mag overigens nog wel rekenen op steun van de Rabobank en Domesta.