'Blij met gang van zaken in De Hesselerhof'

Oosterhesselen - Inmiddels is De Hesselerhof helemaal 'aangekleed'. 'We zijn als bestuur druk bezig geweest met het aanschrijven van fondsen', aldus voorzitter Jan Schepers.

'En daardoor kregen we gelukkig wat financiële middelen', vertelt bestuurslid Michiel Lauret. 'We zijn maar wat trots op het resultaat. We hebben hier nu wifi en de voorzieningen voor beeld en geluid zijn helemaal in orde.' Dat geldt ook voor de alarminstallatie. Van het geld konden bovendien flatscreens en een groot projectiescherm worden aangeschaft. Daarvan werd afgelopen maandag al dankbaar gebruikt van gemaakt voor een filmmiddag voor de jeugd.

Bezettingsgraad

In het dorpshuis zijn een grote zaal en enkele kleinere zalen en historische vereniging De Klenckerheugte heeft er een tentoonstellingsruimte. `Excelsior heeft hier de vaste uitvalsbasis. Zuidenveld vergadert hier en er zijn activiteiten als yoga, fitness, klaverjassen en zang. Schepers lacht: `We kunnen de exploitatie rond krijgen en zijn blij met de gang van zaken, de penningmeester is tevreden. Maar natuurlijk kan de bezettingsgraad nog omhoog.'

Op het verlanglijstje staat onder andere een jeu de boulesbaan. Lauret heeft hoge verwachtingen van initiatieven uit het dorp. De komende tijd staan al activiteiten op stapel, zoals een haantie op een stokkie en een cursus omgaan met smartphones en tablet. Enige tijd geleden startte vanuit het dorpshuis de culinaire wandeling `Rondeten in Hesselen'. Het dorpshuis werkt goed samen met de horeca en heeft onderling goede afspraken gemaakt.

De weg naar de realisering van een dorpshuis was lang. Het bestuur is blij met de bereidwilligheid van mensen om te helpen. De kantineploeg telt zo'n twintig personen en ook de groenploeg is actief. De beheerders -ook op vrijwillige basis- zijn Jan en Trea Epping.