Holwert-Zuid officieel geopend

Coevorden - Woon-winkelgebied Holwert-Zuid in Coevorden is officieel geopend. Dat betekende gisteren een feestje voor de betrokken partijen. Uiteindelijk heeft de hele sanering en herstructurering van het voormalige industriegebied tien jaar geduurd.

Die lange periode was het gevolg van de hoge mate van vervuiling van het terrein. ‘Dat het saneringstraject is afgerond en de eerste winkels zich nu in Holwert-Zuid hebben gevestigd, vormt dan ook een belangrijke mijlpaal', zegt Frans Holleman van BPD.

Nieuw woon-winkelgebied

De herstructurering van Holwert-Zuid is een samenwerking tussen BPD, Esprit Projectontwikkeling, de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe. ‘Holwert-Zuid ligt tegen het centrum van de stad Coevorden en wordt getransformeerd in een nieuw woon-winkelgebied', vertelt Holleman. ‘Momenteel wordt op het terrein het tweede gebouw gerealiseerd en naar verwachting starten we deze zomer met de ontwikkeling van de woningen.'

Onderdeel historische kern

Het project Holwert-Zuid is één van de twintig verbeterpunten uit het Wensbeeld voor Coevorden, waarin de visie voor de ruimtelijke ontwikkeling van de stad beschreven staat. ‘Door het voorheen vervuilde industrieterrein een nieuwe functie te geven, blazen we het gebied nieuw leven in', besluit Holleman. ‘Holwert-Zuid vindt zijn oorspronkelijke plek als onderdeel van de historische kern terug.'

Lees meer over de sanering en de opknapbeurt van Holwert-Zuid in ons speciale dossier.

Smart Workcentre

De Van Gend & Loosloods aan de Parallelweg wordt volgende maand opgeleverd als Smart Workcentre. In het pand van eigenaar Hans Kardol komen flexplekken, vergader- en presentatieruimtes voor ondernemers en flexwerkers die tijdelijk werkplekken nodig hebben.

Lees ook:
Winkels Holwert komen op EDS-plein
'Groen licht voor Holwert Zuid'
Provincie: 'Holwert-Zuid binnen vier jaar schoon'