'Bezig met huwelijkse voorwaarden De Spinde'

Dalen - `Zie de intentieovereenkomst als een verloving. We zijn nu bezig met het opstellen van de huwelijkse voorwaarden.' Dat zegt Jos Wortelboer uit Dalen over de situatie van De Spinde.

Wortelboer is als betrokken dorpsbewoner bezig met diverse zaken rond De Spinde. `Ons bestuur is bezig met de inventarisatie van tijden waarop de verenigingen gebruikmaken van De Spinde. `Wie zitten er allemaal in en hoeveel uren maken zij er gebruik van? Zo willen wij een doorkijkje kunnen maken om de exploitatie inzichtelijk te kunnen maken. Ondertussen is Johan Scholten van Bouwbedrijf Scholten bezig met de financiële kant van de zaak.' Wortelboer hoopt, dat er half februari meer duidelijkheid is.

Op 20 november ondertekenden Johan Scholten, wethouder Jan Zwiers en Ton van de Put van de Dalerbrinkgroep de intentieovereenkomst voor De Spinde. In mei van afgelopen jaar werd de aanbestedingsprocedure gestart. Omdat zich maar één kandidaat meldde, Scholten, werd de procedure beëindigd, want volgens de regels moeten bij zo'n procedure meer partijen meedingen. Het gebouw moest minimaal vier ton opleveren volgens deze procedure. Wat het bedrag uiteindelijk wordt, is dus nog niet bekend. Wethouder Jan Zwiers liet in november weten er vertrouwen in te hebben, dat daarover overeenstemming wordt bereikt.

Plannen

Het is de bedoeling dat een groot deel van De Spinde wordt gesloopt. De gehele rechterzijde vanaf de ingang verdwijnt, evenals het eerste deel aan de linkerzijde. De gang met aangrenzende kantoren, na de ingang links, blijft bestaan en wordt geheel verbouwd. Waar halverwege de gang ramen zijn, komt een ingang. Daartegenover is aan de achterzijde reeds een ingang. Op de vrijkomende ruimte komen zo'n dertig woon- en zorgappartementen, waarvoor ook de parkeerplaats aan de zijde van de Binnenweg wordt benut.

De verenigingen, die momenteel gebruikmaken van De Spinde, reageerden uiteraard enthousiast op de geschetste plannen. Voor de realisering van een verenigingsgebouw worden tot op heden louter Daler ondernemers ingeschakeld. Naast Johan Scholten zijn dat Willy Heijnen van Bouwkundig Ontwerp- en Adviesbureau in Dalen en Jos Wortelboer. Binnenkort wordt een beheerstichting voor de exploitatie van het gebouw gepresenteerd.

Lees ook:
Dossier 'De Spinde Dalen'