Twee inloopavonden over windparken

Coevorden - De bedrijven Windunie, Raedthuys en KWind gaan in Weijerswold en op het Europark windturbines bouwen. Om omwonenden in te lichten worden op de woensdagen 14 en 21 januari inloopavonden gehouden in Dalen en Holthone.

In de gemeente Coevorden wordt minimaal 40 MW aan windenergie gerealiseerd volgens de afspraken met de provincie Drenthe. Hiervoor zijn twee zoekgebieden aangewezen in de Structuurvisie, namelijk Weijerswold en Europark e.o. De gemeente realiseert de windturbines niet zelf, maar laat dit over aan Windunie en Raedthuys in Weijerswold en Windunie en KWind in Europark e.o.

De inloopavond van Weijerswold vindt plaats op woensdag 14 januari, en de inloopavond van Europark e.o. vindt plaats op woensdag 21 januari. Beide inloopavonden zijn voor iedereen toegankelijk. Tijdens de avonden zijn de initiatiefnemers en wethouder Jeroen Huizing aanwezig om meer te vertellen over de plannen en om vragen te beantwoorden.

Aanmelden is gewenst

De bijeenkomst van 14 januari vindt plaats in zaal Cornelis in Dalen en duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via a.boesveld@raedthuys.nl, graag onder vermelding van naam, adres en het aantal personen. Wie niet naar de inloopavond kan komen, maar meer informatie over de projecten wil, kan ook mailen naar a.boesveld@raedthuys.nl.

De bijeenkomst van 21 januari vindt plaats in De Ganzenhoeve in Holthone en duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via europark@windunie.nl, graag onder vermelding van uw naam, adres en het aantal personen. Wie niet naar de inloopavond kan komen, maar meer informatie over de projecten wil, kan ook mailen naar europark@windunie.nl.

Lees ook:
'Gemeente moet gedragscode hanteren'
Coevorden overschrijdt mogelijk gevraagde 40 MW windenergie
Windmolens schieten als paddenstoelen uit de grond in Coevorden

Meer informatie staat ook in het dossier over windenergie op deze site.