Sloop pand Seubers gestart

Aalden / Emmen - De sloop van Pand Seubers is vandaag begonnen en maakt plaats voor nieuwbouw van het bedrijf Basic Supply Group uit Emmen. Het pand van voormalig taxibedrijf Seubers stond sinds 2004 leeg en was velen een doorn in het oog.

Het oorspronkelijke plan van het bedrijf bestond uit een gebouw van drie verdiepingen, een even hoog appartementengebouw en een aantal geschakelde woningen. Na bezwaar van erfgoedvereniging Heemschut is het plan aangepast. Eén bouwlaag van twee appartementen wordt weggelaten. Met de sloop en de nieuwbouw is een einde gekomen aan een slepende kwestie.

Nadat het pand in 2004 leeg kwam te staan, voorzagen basisschoolleerlingen in 2007 het pand van een verfje.

Plannen MKB

Daarna presenteerde MKB Vastgoed in het voorjaar van 2008 een plan voor de bouw van een winkelcentrum op het terrein. Het pand zou worden omgebouwd tot woonvilla en zou een openbare functie krijgen. Mogelijk zouden er ook woningen komen. Drie jaar later was MKB Vastgoed nog bezig het plan tot doorgang te laten vinden.

Om het pand toch een functie te laten hebben, werd in april 2013 besloten het gebouw te laten fungeren als toeristisch opstappunt. Er werden landschapspanelen op het pand geplaatst. In januari 2014 zetten MKB de plannen stil, omdat het realiseren van een nieuw winkelcentrum in combinatie met appartementen onder de huidige marktomstandigheden niet realiseerbaar werd geacht.

In april 2014 werd bekend dat Basic Supply Group uit Emmen het pand en omliggende grond had gekocht. Erfgoedvereniging Heemschut maakte bezwaar en daarom werden de plannen aangepast.