'Blij dat overvallers gepakt zijn'

Coevorden - Drie gewapende mannen hebben vanmorgen Juwelier Wolters in Coevorden overvallen. Inmiddels zijn zij opgepakt dankzij informatie van een getuige. Aart Wolters zegt blij te zijn met de aanhouding van de daders en prijst de inzet van de politie.

De aanhouding vond plaats op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn na een actie met een aantal politie-eenheden, waaronder de helikopter, Koninklijke Marechaussee en Polizei Niedersachsen.

Omstreeks 10.30 uur drongen drie mannen de juwelierszaak binnen. Ze bedreigden de juwelier en sloegen vitrinekasten kapot. Met een nog onbekende hoeveelheid sieraden gingen ze er vandoor. De drie daders gingen er vandoor op een witte scooter. Vermoedelijk vluchtte het drietal in de richting van het oude gedeelte langs de haven. Direct na de overval werd een Burgernetactie gestart, met als gevolg dat 839 deelnemers uitkeken naar het trio.

Getuige

De scooter werd even later gevonden bij de jeu de boulesbaan in de Nordhornerstraat in Coevorden. Een getuige zag ze op deze plek in een auto stappen die richting Duitsland reed. Na een zoekactie werd de auto opgespoord en gevolgd. Via Duitsland reed de auto bij Denekamp ons land weer binnen.

Klopjacht

De politiehelikopter en het arrestatieteam van de politie werden ook ingezet voor de klopjacht. Bij een tankstation tussen Deventer en Apeldoorn konden de verdachten uiteindelijk worden aangehouden, ongeveer twee uur na de overval. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau voor verder onderzoek. De identiteit van de verdachten is nog niet bekend.

Puinruimen

Inmiddels wordt in de winkel in de Friesestraat hard gewerkt om alles op te ruimen. De winkel gaat morgen wel weer open, maar wat later dan normaal gesproken. 'Het is nu puinruimen', aldus Wolters. 'We moeten toch door om de boel weer op de rails te krijgen.'

Herhaling van vorig jaar

Het is niet de eerste keer dat de juwelier is overvallen. In november vorig jaar drongen ook al drie daders de zaak aan de Friesestraat binnen. Ook toen ontkwamen de overvallers op een scooter (video). Vervolgens stapte het drietal op de Burgemeester Feithsingel in een gereedstaande bestelbus. Een paar weken later werd ook de vestiging in Emmen overvallen.

Naar aanleiding van een reconstructie van de overval in het televisieprogramma Opsporing Verzocht kwamen 35 tips binnen maar de daders zijn nooit aangehouden.