Kandidaten verkiezingen waterschap zijn bekend

Regio - De VVD en PvdA in Drenthe hebben hun kandidaten voor de waterschapsverkiezingen bekend gemaakt. Voor de verkiezingen met betrekking tot het waterschap Reest en Wieden zijn Drentse en Overijsselse kandidaten geselecteerd.

De VVD Drenthe heeft Mark Strolenberg met algemene stemmen gekozen tot nummer 1 op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen. Strolenberg is op dit moment ook al bestuurslid van het Waterschap Reest & Wieden. Daarnaast is hij VVD-raadslid in Hoogeveen. Dankzij de inzet van de Overijsselse leden kwam Karst Spijkervet uit Steenwijkerland op de tweede plaats.

De lijst van de Drentse PvdA wordt aangevoerd door de Hollandschevelder Mark Tuit. Op plek twee staat Wim Konter uit Vollenhove. Tuit heeft (8 jaar ervaring als raadslid en vicefractievoorzitter in de gemeenteraad van Hoogeveen. Vanuit zijn werk bij IVN Noord is hij betrokken bij natuur, duurzaamheid en waterzaken. Daarnaast is Tuit columnist voor de Hoogeveensche Courant.

De Statenverkiezingen vinden plaats op 18 maart 2015. Het gebied van het waterschap Reest en Wieden omvat dertien gemeenten: Assen, Coevorden, Midden-Drenthe, Westerveld, Noordenveld, Steenwijkerland, Hoogeveen, Meppel, Zwartewaterland, Hardenberg, De Wolden, Staphorst en Aa en Hunze.