Parkfestival blijkt financieel debâcle

Coevorden - Financieel gezien is Parkfestival Coevorden een debâcle geworden. Al werd het evenement met artiesten als Guus Meeuwis, Ilse DeLange en VanVelzen gewaardeerd, de organisatie lijdt een financiële strop.

De organisatie wijt dit, zo laat zij in een brief aan de crediteuren weten, aan de achterblijvende kaartverkoop. Zij vragen in de brief of de crediteuren genoegen willen nemen met 30 procent van de openstaande schuld.

De organisatie besloot bij de achterblijvende kaartverkoop in te krimpen op de faciliteiten op het festival. Dat bleek echter niet voldoende en er leek zich een tekort voor te doen van ongeveer een ton. Kort voor het festival moest een keuze worden gemaakt: ofwel het festival af te blazen -met grote schade voor alle partijen- of het begrotingstekort te dichten. Dat laatste bleek niet mogelijk, zodat de twee organisatoren elk een ton hebben bijgedragen.

Toekomst

Toch zien organisatoren Bert Strijker en Harry Talens een toekomst voor het festival. In een begeleidend schrijven schetsen zij een toekomstbeeld. Hierin staat, dat het festival op de huidige locatie op sportpark Klinkenvlier blijft. Op deze locatie zijn kosten gemaakt en van deze voorzieningen wil de organisatie ook volgend jaar profiteren.

Voor 2015 wordt -mocht de organisatie toch weer worden opgepakt- een begroting gemaakt op basis van de bezoekersaantallen van dit jaar.