Presentatie resultaten Coevorden Verbindt bij Cornelis

Dalen - In zaal Cornelis in Dalen worden komende donderdag tijdens een bijeenkomst van de gemeente de resultaten van de Coevorden Verbindt-tour alsmede die van het forum gegeven.

Tijdens deze bijeenkomst is er voor zowel inwoners als het college ruimte om terugkoppeling te geven over de resultaten van het forum en over de bezoeken tijdens de Coevorden Verbindt-tour. Ook wordt samen besproken hoe de rol van de gemeente er in de toekomst uit moet zien.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Forum: discussie over bibliotheekfunctie

Heeft u als inwoner van de gemeente Coevorden ideeën over de toekomst van uw dorp of wijk? Bent u ondernemer en weet u hoe we het ondernemersklimaat in onze gemeente kunnen verbeteren? Ziet u kansen voor het onderhoud van openbaar groen en wilt u daar een bijdrage aan leveren? Dan is het college op zoek naar u.

Op het forum wordt op dit moment van gedachten gewisseld over allerlei onderwerpen. Zo is er een levendige discussie over de bibliotheekfunctie. Sommigen geven aan dat het lenen van papieren boeken uitgangspunt moet zijn. Anderen zijn van mening dat de online wereld meer centraal moet komen te staan. Uiteraard speelt ook de vraag waar de bibliotheekfunctie wordt ondergebracht. Een eigen pand, bij scholen, in verzorgingstehuizen, alleen nog online? Wat vindt u? Laat het weten op het forum.

Forum: hoe ondersteunen we mantelzorgers?

Een andere discussie die speelt gaat over mantelzorg. Met de ontwikkeling van de participatiemaatschappij verwachten we de komende jaren steeds meer van mantelzorgers. Volgens sommigen is dat onrealistisch. Het is niet te combineren met een werkend bestaan of druk gezinsleven. Anderen uiten zorgen over de manier waarop de mantelzorgboete gaat uitpakken. Wat vindt u? Hoe ondersteunen we mantelzorgers in Coevorden? Laat het weten op het forum.

Compilatie filmpjes

Tijdens de Coevorden Verbindt-tour zijn iedere dag filmpjes gemaakt van de bezoeken. De filmpjes en een compilatie zijn hieronder te bekijken: