Bijzonder afscheid huisarts Laméris

Dalen - Huisarts Knels Laméris uit Dalen heeft op bijzondere wijze afscheid genomen. Hij kan geen noten lezen, bespeelt geen instrument, maar is wel een enorme muziekliefhebber. Dat was aanleiding tot het maken van een cd.

Laméris schreef de teksten naar aanleiding van gebeurtenissen uit zijn 35-jarige huisartsenpraktijk en vroeg plaatsgenoot Robert Wortelboer om er arrangementen bij te maken. Robert verzamelde een bevriende muzikanten uit Dalen en omgeving om zich heen voor de uitvoering van de nummers van allerlei muziekstijlen.

Zowel donderdag- als vrijdagavond waren er uitvoeringen in de Daler kerk, vanmiddag was er onder prima weersomstandigheden een uitvoering in de openlucht. Voor alle uitvoeringen was enorm veel belangstelling. Soms kwamen er ook wat vreemde types om de hoek kijken, zoals twee ambulancemedewerkers en twee bijzondere gastdames. Robert Wortelboer kreeg voor al zijn inspanningen een staande ovatie.

De onderwerpen hadden te maken met allerlei aspecten uit de huisartsenpraktijk: geboorte, ziekte, overlijden, ongevallen. Heel indrukwekkend was een lied, gezongen door Lammy van Urk, over een peuter die door ziekte overleed. De ouders van het kind waren vanmiddag ook aanwezig.

Robert Wortelboer vroeg een paar maanden geleden aan Christel Peters of zij  het lied 'Nieuw leven' wilde zingen. Zij vroeg of hij helderziend was. Zij is namelijk zwanger en dat wisten nog maar weinig mensen in haar omgeving. Ook Robert was daarvan niet op de hoogte.

Excelsior Recordings uit Amsterdam maakte de opnamen voor de cd in De Spinde in Dalen. Alle patiënten uit de praktijk van Laméris krijgen de cd. De giften die Lameris krijgt, gaat naar de zorg in Dalen en KWF Kankerbestrijding. Een deel van de opbrengst van de consumpties van vanmiddag gaat naar dezelfde doelen.