'Gewoon deelnemers tijdens speeddaten'

Steenwijksmoer - De wethouders Jeroen Huizing en Jan Zwiers gingen in dorpshuis De Schalm in Steenwijksmoer speeddaten met vertegenwoordigers van de organisaties, die gebruikmaken van het dorpshuis.

Het college was in verband met de Coevorden Verbindt-tour uitgenodigd door het bestuur van dorpshuis De Schalm, waarvan Ageeth Ziel de wethouders verwelkomde. Door het speeddaten kwamen de wethouders met alle geledingen in gesprek. Om de circa drie minuten werd van gesprekspartner gewisseld. Angélique Overweg, bestuurslid van Plaatselijk Belang verwoordde het resultaat: 'Iedereen is bezig met hetzelfde belang. Als je er met z'n allen voor gaat, moet je er komen. We moeten vasthouden, dat we in gesprek gaan met elkaar.' Wethouder Jan Zwiers sprak zijn waardering uit voor het initiatief: 'Jullie hebben dit plan uitgevoerd. We waren als wethouders gewoon deelnemers en zo moet het ook zijn.' Collega Jeroen Huizing beaamde, dat het fijn is om één van de gesprekspartners te zijn.'

In het dorpshuisbestuur is een heet hangijzer met name de aflossing en rente van een lening. In 1978 brandde het dorpshuis af en sindsdien betaalt het dorpshuis 13.500 euro aan een lening van de gemeente. Een substantieel deel van de gemeentelijke subsidie gaat naar betaling van de lening.