Op de fiets door Oosterhesselen

Oosterhesselen - Burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Jeroen Huizing brachten vandaag ook een bezoek aan Oosterhesselen tijdens hun Coevorden Verbindt-tour. Thema in Oosterhesselen was de leefbaarheid in het dorp.

Bij het bezoek waren aanwezig vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang en gebruikers van dorpshuis De Hesselerhof. Om de collegeleden een beeld te schetsen, ging het gezelschap na de ontvangst bij De Hesselerhof per (duo)fiets langs een aantal locaties. Via het leegstaande pand van Drieluik kwam het gezelschap langs de sporthal. Voorzitter Liesbeth Mennink van Plaatselijk Belang liet weten, dat de sporthal voor honderd procent bezet is. 'Er is geen uur meer vrij.'

De route ging daarna door het Zuster Mohrpark waar onder meer de vorig jaar geopende beweegtuin te vinden is. Vervolgens werd koers gezet naar het voormalige vormingscentrum De Klencke, dat nog steeds leeg staat. Vorig jaar werd het pand verkocht, maar ook deze initiatieven bleken geen succes. Het volgende onderdeel was bezoek aan de speeltuin, de nieuwe volkstuin en de trainingslocatie van touwtrekvereniging De Waoghalzen op het terrein tussen de Beatrixlaan en de Burgemeester De Kockstraat. Ook was er een bezoekje aan de begraafplaats waar vrijwilligers bezig zijn om de hekken rond familiegraven op te knappen. Tot slot werd een korte stop gemaakt bij de kerk. Tussen de kerk en de Wereldwinkel staat een monument ter herinnering aan de melkfabriek die er vroeger stond.

Onderweg ontstonden geanimeerde gesprekken en kwamen allerlei onderwerpen aan de orde. Zo werd bijvoorbeeld de speeltuin aan de orde gesteld. Vrijwilligers onderhouden de speeltuin met steun van Plaatselijk Belang. Als straks de subsidie wegvalt, is daardoor wellicht geen geld meer. Beide partijen spraken de wens uit tot nader overleg om te komen tot een passende oplossing.