Verslag eerste dag Coevorden Verbindt-tour (filmpje)

Sleen / Schoonoord - De gemeente Coevorden heeft op de eigen site een verslag met een filmpje geplaatst. Het college heeft genoten van deze dag.

'Het was een heel open en eerlijk gesprek. We weten richting de toekomst wat we gaan doen. We pakken zelf werkzaamheden op en maken plannen', aldus voorzitter Bert Dalmolen van korfbalvereniging SDO uit Schoonoord.

De dag startte bij Voetbalvereniging Sleen. Voorzitter Willem Wiegers: 'De Perspectiefnota riep bij ons wat vragen op. De bestuurders zijn erg duidelijk geweest. Het is nu aan ons om daarop in te springen.'

Daarna ging het voltallig college naar MFC De Brink in Sleen. Het college kreeg daar informatie over de financiële problematiek die er speelt. Voorzitter Henk Nieuwenhuizen: 'Er werd geluisterd en meegedacht. Het was prettig om het probleem rechtstreeks met het college te kunnen bespreken.' De collegeleden stapten vervolgens op de fiets voor een tocht in en rond Sleen.

Kracht van Eiken

Daarbij werd gesproken over Stichting Sleen: Kracht van Eiken in oprichting. Dit is een initiatief van een aantal inwoners van Sleen om kunst- en dorpsprojecten, gebaseerd op het thema ‘eik’, te realiseren. Voor het kunstproject zijn onder andere de plaatselijke kunstenaar Adri C. de Fluiter en Florentijn Hofman, opgegroeid in Noord-Sleen en wereldwijd bekend door de grote gele badeend. Eén van de projecten is een wandelroute door en rond Sleen en Diphoorn. De route voert langs eiken wallen, kunstwerken, mooie plekjes en lokale ondernemers en horecabedrijven.

Een compleet verslag met foto's staat op SleenWeb.

Erm en De Kiel

's Middags gingen burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Joop Brink gingen naar het Ermerzand voor een gesprek over een woonvorm voor ouderen met een zorgbehoefte. De wethouders Jan Zwiers en Jeroen Huizing waren te gast bij chaletpark De Eeke in De Kiel.

Ossehaar/Ellert en Brammert

Als besluit van de eerste dag in deze toer gingen Bouwmeester en Brink naar BSV Ossehaar en het bestuur van Openluchtmuseum Ellert en Brammert kreeg bezoek van Zwiers en Huizing. Voorzitter Cees Akker: 'Wij hebben kenbaar gemaakt hoe het bij het openluchtmuseum reilt en zeilt, wat onze toekomstplannen zijn en om te spreken over financiën en onze vrijwilligers.

Het complete verslag is hier te lezen. Het filmpje is hieronder te bekijken:

Het programma voor de komende dagen staat ook op de gemeentesite.

Forum

Onderdeel van Coevorder Verbindt is ook een forum. Alle informatie over de tour en meepraten op het forum kan via www.coevorden.nl/verbindt.