Food Basics niet blij met bezwaar nieuwbouw Seubers

Aalden / Emmen - Het bedrijf Food Basics uit Emmen is onaangenaam verrast door het fundamentele bezwaar van erfgoedvereniging Heemschut tegen de bouw van een nieuw kantoor- en appartementencomplex op de locatie Seubers in Aalden.

De vereniging heeft bij de gemeente Coevorden een fors aangezet bezwaar tegen het plan ingediend. Volgens Heemschut wordt het nieuwe complex aan de Aelderstraat 'te veel, te groot en te hoog.’ Daarnaast heeft het allerlei commentaar op vermeende incorrectheden in de door instanties gehanteerde aanpak.

Een woordvoerder van Food Basics noemt het jammer dat er geen sprake is van invloed willen uitoefenen, maar dat het eerder lijkt op het dwarsbomen van bouwplannen überhaupt.

Impasse

‘We hebben vanaf het begin gezegd dat alle belanghebbenden kunnen meepraten over het voorliggend plan. Natuurlijk kunnen er nuances worden aangebracht, maar door de wijze waarop nu bezwaar is aangetekend lijkt er geen dialoog mogelijk. Daarmee kan al snel een impasse ontstaan.’

Food Basics wil op korte termijn de bedrijfsactiviteiten naar het nieuw te bouwen bedrijfspand in Aalden verplaatsen. Het doorgaan van het project komt volgens de woordvoerder in gevaar als er langdurige juridische procedures in het verschiet liggen. ‘We zijn niet in de gelegenheid om dit af te wachten. Nieuwbouw op betrekkelijk korte termijn is voor ons een must. Als Aalden niet mogelijk blijkt te zijn, dan gaan we op zoek naar een andere locatie. We zouden dit wel ontzettend betreuren, want dit is een unieke locatie in een bij het bedrijf passende omgeving.’

Crisis- en herstelwet

Inmiddels hebben waterschap Vechtstromen en de afdeling Natuur & Milieu van de provincie Drenthe de plannen positief beoordeeld. Ook de gemeente Coevorden wil het slepende dossier Seubers graag vlottrekken en doet daarbij een beroep op de crisis- en herstelwet die de versnelde bouw van de appartementen mogelijk maakt. Heemschut ziet echter het lokale en regionale belang van het plan niet.

Zoals gemeld wil Food Basics uit Emmen op de voormalige Seubers-locatie nieuwe activiteiten ontplooien die te maken hebben met gezonde voeding. Daarbij kan gedacht worden aan een proefkeuken of aan bijeenkomsten van experts uit de voedselbranche en andere belangstellenden. Food Basics hoopt samen met de gemeente Coevorden op korte termijn alsnog in gesprek te komen met Heemschut.